Izazovno natjecanje

Atraktivna regata Trka oko Krka završena u Novom, uvjerljivi pobjednik senjska “Enigma”

Ante PeričićNOVI VINODOLSKI – Minulog vikenda održana je jedna od najizazovnijih regata na Kvarneru – Trka oko Krka. Start je bio u petak navečer iz Selca, a cilj u Novom Vinodolskom.


Iako je bilo predviđeno da se do cilja dođe najkasnije jučer u 14 sati, stiglo se i puno ranije! Predviđenu rutu od 55 nautičkih milja prvu je odjedrila jedrilica »Enigma« iz Jedriličarskog kluba Senj, a u cilj je ušla već u subotu u 9.33:30 sati, što znači da joj je trebalo 14 sati 23 minute i 30 sekundi. Kormilar je bio Petar Šimunović. Drugo mjesto osvojila je jedrilica »Oštro« iz JK-a Oštro s kormilarom Darkom Jakovčićem, koja je imala 4 sata i 21 minutu lošije vrijeme od pobjednika, a za njom je samo tri i pol minute zaostala jedrilica »Selce« iz JK-a Jadro s kormilarom Alenom Katnićem.


Predivno prirodno okruženje i povoljni vremenski uvjeti bili su dobra formula za održavanje sedme po redu obalne regate u akvatoriju otoka Krka. Regata je stekla popularnost u jedriličarskoj zajednici i prepoznata je kao jedan od najatraktivnijih sportskih događanja na Kvarneru u posezoni. Dodjela priznanja održana je u novljanskom hotelu Lišanj, a organizatori utrke bili su selački jedriličarski klub Jadro te novljanski jedriličarski klub Burin.