8. izdanje

U Novom Vinodolskom startala jedriličarska regata Trka oko Krka: Deset odvažnih posada jedrilo i noću

P. N.



NOVI VINODOLSKI – U petak u 19 sati ispred gradske luke u Novom Vinodolskom startalo je 8. izdanje jedriličarske regate Trka oko Krka. Deset odvažnih posada startalo je po laganom burinu, a jedrit će noćnu navigaciju oko zlatnog otoka od 55 nm i tijekom sutrašnjeg dana pristizati u cilj ispred luke u Selcu. Praćenje regate omogućeno je pomoću live trackera na stranici regate.com.hr – Flash Back. Ograničeno vrijeme jedrenja je 24 sata. Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se u subotu 16. 9. u Selcu s početkom u 20 sati. Regati je prethodio sastanak kormilara i domjenak, a osim za jedriličare, organizatori su se pobrinuli i za članove njihovih obitelji i prijatelje koji su start regate mogli pratiti s izletničkog broda.


S obzirom da se regata održava u terminu globalne ekološke akcije Zelena čistka, organizatori regate dali su doprinos i ekološkom cilju. Suradnjom sa Green Sail inicijativnom kroz svoje regate nastoje doprinositi smanjenju onečišćenja mora i obale te educirati, inspirirati i motivirati nautičku zajednicu na primjenu održivih ekoloških praksi. Tako su i sudionici Trke oko Krka dobili Green Sail zastavice i letke o pravilom postupanju s otpadom koji nastane tijekom regate i načinu njegovog zbrinjavanja.


Regatu organiziraju YC Burin iz Novog i JK Jadro iz Selca uz potporu sponzora i pokrovitelja koji su pružili podršku organizaciji i očuvanju jedne od zanimljivijih navigacijskih regata na našem području.