UČITELJIMA 10.000 KUNA

Nagrađeni najbolji nastavnici i škole u PGŽ-u: Evo tko je sve dobio priznanje

Ingrid Šestan Kučić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićRIJEKA – Povodom Svjetskog dana učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike, njih 511 s iznosom od 10 tisuća kuna. Čestitku nastavnicima za njihov dan uputio je i ministar Radovan Fuch koji je najavio nove ciljeve i izazove, a okvir za promjene je Nacionalni plan razvoja sustava obrazovanja koji je trenutno u izradi.


– Možda se vaši učenici za deset ili 20 godina neće sjećati baš svog školskog gradiva, ali s nostalgijom će se prisjećati svake školske uspomene i imena kako prvih učitelja, tako i onih koji su ih otpratili u svijet odrastanja. Sjećat će se osjećaja koji je u njima škola pobuđivala i to je ono što vrijedi. Kao primjer, nositelj normi i vrijednosti zajednice, nosite golem teret i golemu snagu. Hvala vam na hrabrosti i hvala na predanosti, poručio je Fuchs.


Među nagrađenim učiteljima i profesorima su i prosvjetni djelatnici iz Primorsko-goranske županije, a laureati su: Laura Angelovski iz Prve riječke hrvatske gimnazije, Ivana Balaško iz OŠ Gornja Vežica, Goran Boneta i Patricija Nikolaus iz Gimnazije Andrije Mohorovičića, Aleksandra Brmbota iz Srednje škole Markantuna De Dominisa Rab, Boris Caput iz Elektroindustrijske i obrtničke škole, Goran Gotlibović i Željka Travaš iz Prirodoslovne i grafičke škole, Nevia Grbac i Ina Randić Đorđević iz OŠ Kostrena, Sanja Janeš iz OŠ “Petar Zrinski” Čabar, Nada Kegalj i Ana Marinić iz OŠ Podmurvice, Snežana Kranjec i Vlasta Tibljaš iz OŠ Gelsi, Jasminka Lisac iz Srednje škole Delnice, Marijan Gordija i Ana Pasarić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk, Sandra Mikšič iz OŠ “Sveti Matej” Viškovo, Dragica Rade iz OŠ “Rikard Katalinić Jeretov”, Opatija, Daliborka Rotar iz OŠ “Milan Brozović” Kastav, Karmen Toić Dlačić iz OŠ “Fran Franković”, Barbara Turin iz Prve sušačke hrvatske gimnazije i Saša Uljančić iz Medicinske škole u Rijeci.