Narodna čitaonica

Na Korzu otvorena izložba radova “Svijet mojim očima 2”, autora Dominika Tošića

Sanja Gašpert

SNIMIO VEDRAN KARUZA

SNIMIO VEDRAN KARUZARIJEKA – U Narodnoj čitaonici Rijeka na Korzu otvorena je izložba radova “Svijet mojim očima 2”, autora Dominika Tošića, korisnika Centra za rehabilitaciju Rijeka. Kako je prigodom otvorenja izložbe istaknula ravnateljica Centra Iva Letina, cilj ove izložbe je pokazati koliko su neograničeni potencijali osoba s teškoćama i uključujući te uvažavajući njihove afinitete koliko možemo zajedno pomicati granice i stvarati bolje društvo za svih.


– Ovo je druga izložba našeg Dominika, mladog korisnika, inače osobe iz spektra autizma, kojom on kroz svoje radove pokazuje kako vidi svijet svojim očima. Na ovaj način želimo približiti osobe s teškoćama lokalnoj zajednici, želimo pokazati njihov potencijal, što sve zajedno u konačnici doprinosi stvaranju inkluzivnog društva, rekla je Letina.

Otvorenju izložbe, koju je svojim nastupom uveličao mladi glazbenik Jan Šokčević, također osoba iz spektra autizma i korisnik Centra za rehabilitaciju Rijeka, nazočila je i savjetnica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Područnog ureda Rijeka Tea Rubeša, koja je istaknula kako je ova izložba veoma značajna jer doprinosi mogućnosti da i mladi koji su osobe s invaliditetom mogu sudjelovati u ovakvim aktivnostima od umjetničkog izričaja. “To doprinosi razvoju njihovih vještina, razvoju osobnosti, ali i uključivanju u lokalnu zajednicu. Sve pohvale Centru za rehabilitaciju Rijeka na naporima koje čine na području uključivanja mladih osoba s teškoćama u svakodnevni život, njegujući njihovu kreativnost. Organizacija i ove, kao i svih sličnih aktivnosti koje podupire Centar potiče njihovu inkluziju”, rekla je Rubeša.