TRAJE DVA TJEDNA

Na Ekonomskom fakultetu počela 17. Ljetna škola: U fokusu ekonomska integracija Europe

Jakov Kršovnik

Foto EFRI

Foto EFRI

Škola se održava pod posebnim pokroviteljstvom EU-a, u okviru programa Jean Monnet, a sudjeluje 30 polaznika iz 12 zemalja.RIJEKA – Na riječkom Ekonomskom fakultetu započelo je još jedno, već sedamnaesto, izdanje ljetne škole. Program je počeo danas i trajat će do 15. srpnja, a 30 sudionika iz 12 zemalja svijeta upoznat će se s osnovama ekonomskog integriranja u Europi, specifičnostima poslovanja na unutarnjem europskom tržištu, kao i izazovima i perspektivama poslovanja u uvjetima globalizacije.


Na engleskom jeziku


Program Ljetne škole izvodi se u potpunosti na engleskom jeziku, a namijenjen je studentima preddiplomskih, diplomskih i poslijediplomskih sveučilišnih studija iz Hrvatske, Europe i ostalih država svijeta. Kako ističe doc. dr. sc. Marko Tomljanović s Ekonomskog fakulteta, voditelj Ljetne škole, ovogodišnje izdanje održava se pod posebnim pokroviteljstvom Europske unije, u okviru programa Jean Monnet.
– Sudionici će tijekom dvotjednog intenzivnog programa sudjelovati na velikom broju predavanja i interaktivnih radionica koje će voditi domaći i inozemni stručnjaci ekonomije i poslovne ekonomije. Također, kako bi stekli praktična znanja predviđen je velik broj posjeta poslovnim subjektima u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Moje najveće zadovoljstvo, kao i cijelog EFRI tima Ljetne škole, je što velik broj novih polaznika izabire naš program na temelju preporuka polaznika iz prethodnih generacija. To nas motivira na stalne promjene, poboljšanja, praćenja aktualnosti i trendova. Naš je cilj djelovati i dalje u smjeru internacionalizacije Sveučilišta, našeg Fakulteta te samog programa Ljetne škole te omogućiti vrijedno i nezaboravno iskustvo svim budućim polaznicima, kaže Tomljanović. Ljetna škola održava se od 2005. godine te su dosadašnja izdanja okupila više od 500 sudionika iz 48 zemalja Europe i svijeta.


Izvrsna predavanja


Prof dr. sc. Alen Host, dekan Ekonomskog fakulteta u Rijeci, otvorio je 17. izdanje ljetne škole, pozdravivši sve sudionike te naglasivši da je u prošloj godini Ekonomski fakultet obilježio 60 godina postojanja različitim aktivnostima tijekom cijele godine.
– Uz izvrsna predavanja i kvalitetne predavače iz cijele Europe Ljetna škola jedinstvena je prilika za sve sudionike da razmijene promišljanja, ali i ideje na temu europskih integracija. Svi na neki način imamo obvezu pripremiti temelje za novu i bolju Europu, kazao je dekan Alen Host.
Otvaranju je nazočio i Petar Mamula, zamjenik župana Primorsko-goranske županije. Poželio je dobrodošlicu svim sudionicima i istaknuo da Županija kontinuirano potiče ulaganja u internacionalizaciju i ostvarivanje međunarodnih suradnji. Izrazio je svoje zadovoljstvo dugogodišnjom tradicijom Ljetne škole za koju se nada da će se nastaviti i u budućnosti.