KOALICIJA SDP-HSU-IDS-HSS

Marko Filipović predstavio program: Izgradit ćemo tisuću stanova i osigurati vrtić za svako dijete

Aneli Dragojević Mijatović

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Filipović je rekao da su temelji za daljnji razvoj našega grada već postavljeni, te će stoga "iskoristiti sve ono što je do sada dobro napravljeno, ali i pojačati to na svim poljima".RIJEKA – Malo je gradova koji imaju neki svoj ritam, nadam se da će Rijeka zadržati onaj ritam kojim se do sada razvijala, a na nama je da joj damo jedan novi vjetar u leđa, udahnemo i novi ritam, te pozivam sve Riječanke i Riječane da izađu na izbore i podrže koaliciju SDP-HSU-IDS-HSS, poručio je Marko Filipović, kandidat za riječkog gradonačelnika, koji je uz kandidate za svoje zamjenike, Sandru Krpan i Gorana Palčevskog, jučer predstavio izborni program ove koalicije pod nazivom “Pojačaj Rijeku – gradonačelnik Marko Filipović za jedan novi ritam grada”. Filipović je rekao da su temelji za daljnji razvoj našega grada već postavljeni, te će stoga “iskoristiti sve ono što je do sada dobro napravljeno, ali i pojačati to na svim poljima”.


Sanda Krpan je kazala da mlade moramo zadržati u gradu i tako zaustaviti negativan trend iseljavanja.
– Iako je taj trend prisutan u cijeloj Hrvatskoj, pa tako ni Rijeka nije izuzetak, smatramo da uz jaku podršku mladima možemo ostvariti jedan od prioriteta našeg programa, a to je učiniti Rijeku prvim izborom za rad i život. Osigurat ćemo veće plaće, riješiti poslovno i stambeno pitanje, osigurati povoljnije režije i mjesto u vrtiću za svako dijete, te povećati naknadu za novorođenčad.


Iz programa mogu izdvojiti izgradnju tisuću novih stanova, ponudit ćemo ih u najam po povoljnoj cijeni, kako bi osigurali sigurno i prihvatljivo stanovanje prvenstveno za mlade obitelji jer ne želimo da su kreditno preopterećene. Znamo kako je svakom roditelju izuzetno važno da mu je dijete sretno i zbrinuto dok roditelji rade: osigurat ćemo zato mjesto u vrtiću za svako dijete, izgraditi dvije nove predškolske ustanove na raspoloživim zemljištima na Krnjevu i Rastočinama. U sklopu poticajne demografske politike omogućit ćemo mladim roditeljima lakši start tako što ćemo udvostručiti naknade za novorođenčad, i to za prvo dijete 3.000 kuna, za drugo dijete 4.000 kuna i za treće dijete 6.000 kuna.
Obnovit ćemo toplovode i toplane, što će dovesti do bitnog smanjenja cijena grijanja, a time i do jeftinijih režija. Prvi smo uveli građanski odgoj u škole, jer želimo da mladi ljudi aktivno participiraju u životu grada. Djeca su u fokusu našeg izbornog programa, ona su naša budućnost. Djeca grada Rijeke zaslužuju najbolje – poručila je Krpan. Spomenula je Dječju kuću, novu gradsku knjižnicu…


– Ozeleniti grad, izgraditi nova dječja igrališta, obnoviti stara, osigurati besplatne sadržaje na javnim prostorima, za jedan opušten i kvalitetan život u gradu u koji teče. To je naša misija, na to se obvezujemo našim biračima, rekla je kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika Rijeke.
Goran Palčevski je govorio o jačanju socijalnog programa te istaknuo kako će Rijeka ostati grad koji brine o svojim starijima i svim najranjivijim skupinama građana, te dodao da će naglasak staviti na prevenciju zdravlja, te oporavak od Covida 19.