TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Margaretino leto: Bakarski susreti opet razigrali i staro i mlado

Marko Dobrecović

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak

Najprije su na teren izašli umirovljenici iz Bakra, Hreljina, Krasice, Škrljeva, Praputnjaka, Zlobina i Kukuljanova koji su se natjecali u igrama nabacivanje koluta, zabij gol, obaranje limenki i viseća kuglana, a potom su na teren izašle mlade snage koje su svoje igre odigrali pod maskama.BAKAR – Završeno je ovogodišnje izdanje poznate bakarske manifestacije Margaretino leto. Jučerašnjom tradicionalnom manifestacijom Bakarski susreti, a potom i koncertom Maje Šuput na Žalu ribara, upriličen je program zatvaranja ovogodišnjeg programski bogatog Margaretinog leta.


Stanovnici bakarskih mjesnih odmora natjecali su se u igrama brzine i spretnosti. Najprije su na teren izašli umirovljenici iz Bakra, Hreljina, Krasice, Škrljeva, Praputnjaka, Zlobina i Kukuljanova koji su se natjecali u igrama nabacivanje koluta, zabij gol, obaranje limenki i viseća kuglana. Nakon njih su na teren izašle mlade snage koje su svoje igre odigrali pod maskama.

Na završnici poznate bakarske manifestacije uživao je i gradonačelnik Tomislav Klarić.


– Bakarski susreti tradicionalno okupljaju stanovnike naših mjesnih odbora. Na taj način zbližavamo ljude svih naselja, a iduće godine planiramo uključiti susjedne općine i gradove. Unatoč obilnim radovima koji se trenutno izvode u Bakru, Margaretino leto smo uspjeli održati u punom sjaju, navodi bakarski gradonačelnik.


Margaretino leto ni ove godine nije razočaralo. Bakrani i njihovi gosti su u nešto više od mjesec dana uživali u mnogim kulturno-zabavnim manifestacijama. Ovogodišnje izdanje Margaretinog leta otvoreno je koncertom Jacquesa Houdeka, a u sklopu programa u Bakru se održao Mažoret party, Fešta od brodeta, Bakarska noć uz koncert Indire Forze, predstava Ri-teatra »Ako nećeš ti, hoće njih tri«, književna večer, modna revija »More mode«, predstava »Casabianca« i još mnogo manifestacija u organizaciji Grada Bakra i Turističke zajednice Grada Bakra.


Sonja Jelušić Marić


Završenim izdanjem Leta zadovoljna je i direktorica TZ-a Grada Bakra Sonja Jelušić Marić.


– U nešto manje od mjesec dana Margaretinog leta imali smo dvadeset i pet manifestacija. Uz moto »za svakoga ponešto«, trudili smo se okupiti razne profile ljudi. Tu je bio koncert klasike, razne predstave i koncerti, Dječji dan, Bakarska noć, a prvi put ove godine smo imali Margaretin plivački maraton i modnu manifestaciju More mode, dodaje Jelušić Marić.