Suradnja

Mali glazbenici uveli krčke vrtićarce u svijet glazbe

Mladen Trinajstić

Foto DV Katarina Frankopan Krk

Foto DV Katarina Frankopan Krk

Uspješna suradnja krčkog vrtića i područnog odjela Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova RijekaKrčka, matična jedinica otočnog Dječjeg vrtića Katarina Frankopan nastavila je suradnju s krčkim područnim odjelom Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.


Nakon vrlo uspješno odrađenog božićnog koncerta na kojem su se svojim muziciranjem krčkim predškolcima predstavili mladi polaznici Glazbene škole, ovih je dana ondje održan još jedan nastup sviračica i svirača dio kojih je još nedavno i sam pohađao taj vrtić.


– Mlada i vrlo motivirana učiteljica flaute i klavira Matea Dujmović, zajedno sa svojim mladim asistentima – polaznicima Glazbene škole, proteklih je dana na radost naših mališana i odgojiteljica ušla u vrtićke skupine te ondje upriličila niz vrlo lijepih i zanimljivih glazbenih nastupa polaznika Glazbene škole, otkrila nam je Irena Žic Orlić, ravnateljica Dječjeg vrtića.
DV Katarina Frankopan


Vještinom koja zadivljuje, uz pomoć školaraca koji su svirali na njihovim instrumentima, glazbena profesorica animirala je naše mališane te promišljenom glazbenom metodikom sjedinila pokret, sviranje i uživanje u slušanju.


Bila je to prilika da sa zainteresiranim vrtićarima odradimo i igre prepoznavanja instrumenata i razlikovanja tonova, i to služeći se oponašanjem životinja i ostalih zvukova iz prirode, koje su mladi glazbenici vjerno uspijevali dočarati svojim instrumentima, rekla je Žic Orlić ističući kako glazba igra važnu ulogu u razvoju djece i njihovih kognitivnih kompetencija, a muzikalnost se razvija upravo u vrtićkoj dobi.


Stoga će i učiteljica Matea, zajedno sa svojim asistentima, krčki vrtić nastaviti posjećivati tijekom cijele pedagoške godine, a ta druženja planiraju okruniti i posebnim, ljetnim koncertnim programom.


– Cijeli vrtićki kolektiv ovom se prigodom zahvaljuje toj glazbenoj pedagoginji, kao i vodstvu GŠ Ivana Matetića Ronjgova na našoj dosadašnjoj, i više no dobroj suradnji, kao i na iznimnoj odvažnosti njihovih nastavnika da najmlađima pokušaju približiti svu ljepotu klasične glazbe, čime se ujedno otvaraju vrata i razvoju buduće publike, zaključila je Žic Orlić ne krijući da su i nju, i sve djelatnice vrtića posebno oduševili mladi glazbenici koji su još nedavno tuda »trčkarali« i igrali se.