Humane zvijezde

Lošinjski nogometaši prikupili više od 33.000 kuna za obitelj Ivane Vuković

Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Foto Bojan Purić

Većina novca prikupljena je na revijalnoj utakmici, od igrača i publike, bilo je uplata na račun, a na kraju je i Grad Mali Lošinj uplatio 5.000 kuna.Za obitelj Ivane Vuković, djevojke iz Malog Lošinja kojoj je zbog teškog invaliditeta potrebna stalna skrb, prikupljeno je ukupno 33.362 kune u dobrotvornoj akciji zasnovanoj na odigravanju malonogometne utakmice između kombinacije lošinjskih veteranskih i aktualnih nogometaša i momčadi Humane zvijezde, koju predvode nekadašnji asovi nogometne reprezentacije Hrvatske.


Utakmica je odigrana u sportskoj dvorani Bočac, sustavom »petorica plus vratar«, a iako je rezultat bio u drugom planu, zabilježimo da su Humane zvijezde pobijedile 7:4.


U tom sastavu najpoznatija imena bili su Goran Vlaović, Marko Babić, Branko Strupar (inače napadač, ovom prilikom je branio), a prema potpisniku ovih redaka, potez utakmice bio je udarac »oxford« Vjekoslava Škrinjara, na prijelazu iz osamdesetih u devedesete »Dinamovog« prvotimca.
Domaći sastav bio je kombiniran od različitih generacija, od Pere Vlaisavljevića koji i u svojim 80-ima redovno »hakla«, do aktualnih prvotimaca NK »Lošinj«, koji se nisu ni rodili u vrijeme kada su igrači suparničke momčadi već bili reprezentativci.


Većina novca prikupljena je na samoj utakmici, od igrača i publike, bilo je uplata na račun, time je iznos došao do 28.362 kn, a na kraju je Grad Mali Lošinj uplatio 5.000 kuna.


Organizacijski dio posla uime domaćina predvodio je Gordan Antoninić, a uime gostiju bivši reprezentativac Miroslav Bičanić. Osim revijalne utakmice, u programu u sportskoj dvorani još su sudjelovala djeca iz omladinskog pogona NK »Lošinj«, te Puhački orkestar »Josip Kašman« i Lošinjske mažoretkinje.