VELIKO SRCE

Lika uključena u „Tjedan filantropije“, važno je učiniti nešto dobro za drugoga

Marin Smolčić

Kako nas je izvjestila ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Ružica Perković bajku su pozorno slušala djeca starije vrtićke dobi. Naredni susret s bajkama maleni Brinjaci imat će će ponovno u Brinju 3. listopada u Dječjem vrtiću.BRINJE – Geslo „Učiniti nešto dobro“ postalo je u praksi prava rijetkost! Činjenica je da se ljudi sve više udaljavaju jedni od drugih i da često zaborave učiniti nešto dobro za drugoga. Baš zato postoji „Tjedan filantropije“ ili još srdačnije rečeno „Tjedan dobročinstva“.


Došlo je ono vrijeme u godini kada se održavaju brojna događanja kako bi nas podsjetila na važnost činjenja dobrih djela, a Hrvatska u tom razdoblju uvijek pokaže veliko srce.


U danima pred nama Hrvatska će biti u znaku dobra i dobrih događanja, a neka od njih mnoge su već i naučila dobročinstvu.
Tako je prošli tjedan u Gornjoj Ploči nedaleko od Lovinca obavljen razgovor uz kavu na temu „Filantrop i ja“, koji je imao zadatak da se uz neformalno druženje posjetitelje okupljanja upozna s filantropijom. Na događaju održanom u Brinju „Kad može div, mogu i ja“ djeca su slušala bajku „Najuglađeniji div u gradu“, koja ih je kroz toplu priču naučila o važnosti pomaganja drugima te koliko je važno da sve činimo otvorena srca.


Kako nas je izvjestila ravnateljica Dječjeg vrtića „Tratinčica“ Ružica Perković bajku su pozorno slušala djeca starije vrtićke dobi. Naredni susret s bajkama maleni Brinjaci imat će će ponovno u Brinju 3. listopada u Dječjem vrtiću.