Susret u Gospiću

Župan Petry darivateljima krvi: “Dajete nesebično dio sebe i spašavate ljudske živote”

Marin Smolčić

Snimio M. SMOLČIĆ

Snimio M. SMOLČIĆ

Župan ličko-senjski Ernest Petry s najbližim  suradnicma primio je danas povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi predstavnike županijskih, gradskih i općinskih udruga darivatelja krvi i Crvenog križa 


GOSPIĆ Župan ličko-senjski Ernest Petry s najbližim  suradnicma primio je danas povodom Međunarodnog dana dobrovoljnih darivatelja krvi predstavnike županijskih, gradskih i općinskih udruga darivatelja krvi i Crvenog križa. Tom prilikom je župan još jednom istaknuo svoju punu zahvalnost i potporu koju darivatelji krvi zbog bezgraničnoh altruizma uživaju u široj zajednici.


-Već godinama darujete svoju krv, darujete dio sebe da biste  pomagali i spašavali druge. To su geste za koje ne tražite naknadu, a koje ujedno nemaju niti cijenu. Na tome vam se iskreno zahvaljujem i naglašavam da ste do sada i ubuduće u nama imati jakog i pouzdanog partnera. Za tekuću godinu smo za vaša društva i udruge osigurali 422 tisuća kuna, što je svakako maksimum. U nadolazećim godinama se nadam da će ti iznosi biti još i veći, a naša suradnja neupitna, istaknuo je župan Petry.


Snimio M. SMOLČIĆ

Snimio M. SMOLČIĆ
U ime dobrovoljnih darivatelja krvi na prijemu se zahvalio Tihomir Šimunić, predsjednik Crvenog križa Ličko-senjske županije koji je definirao mnoge detalje iz bogate povijesti ovih humanih akcija. Naglasio je činjenicu da prema broju stanovnika Ličko-senjska županija treba na godišnjoj razini prikupiti oko 1 000 doza krvi, dok je taj broj već godina veći od 1 500 doza.


Ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Gospić Vlado Brkljačić  u svojem je govoru rekao kako će u suradnji s Zavodom za transfuziju krvi iz Rijeke do konca ove godine biti organizirana još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi, tako da bi se unatoč epidemije COVID-19 na prostoru Ličko-senjske županije do konca godine moglo govoriti o rekordnim brojkama u prikupljenim dozama krvi.