Povratak hladnoće

Zimsko proljeće u Lici: Na Zavižanu više od 134 centimetra snijega

Marin Smolčić

Zavižan je opet premašio visinu snijega od 134 cm, uz hladnoću od -15 stupnjeva C. Na Plitvičkim jezerima palo je 32 cm snijega, sasvim dovoljno da skijalište Mukinje zauzmu djeca kojima su se opet vratile zimske radosti 


GOSPIĆ Središte Like jutros je osvanulo u zimskim uvjetima primjerenijim prosincu ili siječnju, nego li travnju. Uz -12 stupnjeva C visina snijega dosegla je 21 cm. Zavižan je opet premašio visinu snijega od 134 cm, uz hladnoću od -15 stupnjeva C. Na Plitvičkim jezerima palo je 32 cm snijega, sasvim dovoljno da skijalište Mukinje zauzmu djeca kojima su se opet vratile zimske radosti.


Snimio: R. Smolčić

Snimio: R. Smolčić


Nakon jučerašnje cijelodnevne mećave, jutarnje vinjete Gospića daju sasvim drukčiju sliku ovog „zimskog proljeća“. U cijeloj Lici jutros je sve doslovno pucalo pod ledom. Samo je rijeka Novčica što protječe kroz Gospić ostala postojana, a izmaglica iznad njezine površine pokazivala nam je kako je jedan dan povratka prave zime ipak premalo da bi rijeka promijenila svoj započeti proljetni trend.
Ličani su se jutros nakratko osjećali pomalo odsječeni od ostatka svijeta jer  su novo nastali uvjeti na planinskim prijevojima Ljubovo, Baške Oštarije i Vratnik preporučavalli izbjegavanje tih dionica. Sunce je led na ličkim cestama počelo topiti tek nešto  prije podneva.


Foto R. SMOLČIĆ

Foto R. SMOLČIĆ