Započela sanacija rive u Karlobagu

Marin SmolčićKako je i bilo dogovoreno u kolovozu ove godine ovih su dana na karlobaškoj rivi  započeli građevinski radovi. Riječ je 4. fazi izvanredne obnove dijela rive u duljini od 112 metara. Radove izvodi „Izgradnja“ d.o.o. iz Crikvenice, uz financiranja Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 4.125 000 kuna s PDV-om.


Sanacaija u ovoj fazi se odnosi na dio derutne rive iz vremena Austro-ugarske, a radovi se vrše na potezu od istezališta za barke do hotela „Velinac“. Voditelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić najavilo je nove zahvate u Karlobagu.


-Lučka uprava  Senj je unatrag četiri godine uz pomoć resornog Ministarstva uložila značajna sredstva u sanaciju jednog dijela luke Karlobag. Tako  je naša Lučka uprava već izradila cjelokupnu dokumentaciju sanacije luke Karlobag, što će stajati oko 16 milijuna kuna. Zajedno s Općinom Karlobag zaključeno je kako je najkritičnija dionica od sjevernog istezališta do srednjeg gata.
Ovaj zahvat u Karlobagu  predviđa sanaciju, izradu temelja i sanaciju šetnog dijela. Važno je reći kako je dio kamenja u rivi dotrajao i morat će se zamijeniti. Na ovaj način luka Karlobag neće izgubiti svoju starinsku, originalnu vizuru. Sljedeće godine se nadamo nastavku sanacije rive od središnjeg gata pa do izlaska iz mjesta Karlobag, kada će ovj gradić imati potpuno saniranu i uređenu luku, rekao nam je Predrag Dešić iz Lučke uprave Senj.Ministar Oleg Butković i njegovo Ministarstvo snažno podupiru sanacije postojećih i izgradnju novih luka na području Ličko-senjske županije. Osim Karlobaga ova se nakana ogleda i u Senju te posebno u izgradnji novog pristaništa  trajketne luke Žigljen na otoku Pagu.


Tijekom izvođenja radova na sanaciji karlobaške luke povremeno će se uvesti posebni režimi vožnje. Načelnik Općine Karlobag Boris Smojver već zamolio vozače i pješake za strpljenje za vrijeme izvođenja radova jer se dio šetnice kroz mjesto nalazi na staroj rivi.