Pljušte prijave

Veliko zanimanje natjecatelja za 38. Plitvički maraton

Marin Smolčić

Za 38. Plitvičkom maratonu već doslovno pljušte prijave ljubitelja natjecanja koje je odavno proglašeno „najljepšem i najtežem maratonom na svijetu“Prijave natjecatelja za legendarni Plitvički maraton otvorene su na koncu prošle godine.


Za 38. Plitvičkom maratonu već doslovno pljušte prijave ljubitelja natjecanja koje je odavno proglašeno „najljepšem i najtežem maratonom na svijetu“.


Potvrdio nam je to Leo Špehar, predsjednik Atletskog kluba Plitvice, u ime organizatora ovog natjecanja.

– Do danas smo prešli brojku od 360 prijavljenih natjecatelja iz 24 države svijeta, što je svakako izvrsno jer je rok prjava do 25. svibnja.


Vjerujemo da ćemo prije tog roka već biti prebukirani. Naime, prema propozicijama ukupni broj natjecatelja je do 1 000 ljudi u sve tri kategorije i duljine staza.


Plitvički maraton se ove godine održava po 38. puta i održat će se 3. i 4. lipnja.


Foto: 3sporta.com


Gledajući po nacionalnom sastavu najviše natjecatelja prijavilo nam se iz Mađarske, Slovenije, BiH i Hrvatske. Prijave su po prvi puta stigle iz Portugala, Meksika, Španjolske i Nigerije.


Uopće nema sumnje da će Plitvički maraton i ove godine opravdati svoj visoki rejting, biti izvrsno organiziran, uz bogate nagrade naših sponzora, istaknuo je predsjednik AK Plitvice Leo Špehar.


U Upravi NP Plitvička jezera doznajemo kako će i ove godine najboljim natjecateljima pripasti brojne nagrade. Najboljim maratoncima na stazi duljine 42 kilometra osigurat će se i novčane nagrade čija visina će se znati 60 dana uoči natjecanja.