Posjet

Veleposlanik Ukrajine Vasilj Kirilič održao sastanak sa županom Petryjem

Marin Smolčić

Veleposlanik Kirilič izrazio je zahvalnost i veliko zadovoljstvo  našim prijemom i skrbi o ukrajinskim izbjeglicama, naglasio je župan Ernest Petr 


Postalo je gotovo uobičajeno da ukrajinski veleposlanik Vasilj Kirilič obilazi cijelu Hrvatsku gdje su smještene izbjeglice iz ratom zahvaćene Uktajine pa tako i   Ličko-senjsku županiju. Danas se opet sastao s županom ličko-senjskim Ernestom Petryjem. Bio je to radni posjet sa svrhom uvida u smještaj i uklapanjem ukrajinske  djece u hrvatske škole.


-Veleposlanik Ukrajine u RH zanimao se za eventualne probleme  vezano uz 650 ukrajinskih izbjeglica u trajnom smještaju u Ličko-senjskoj županiji. Prema stalnim informacijama s terena izbjeglice su vrlo zadovoljne sa smještajem, prehranom i općenito s prijemom kod lokalnog stanovništva. 
Veleposlanika posebno raduje što je ovu školsku godinu u osnovne i srednje škole u Ličko-senjskoj županiji započelo pohađati  stotinjak djece, uglavnom uzrasta osnovne škole. Djeca su odlično prihvaćena od strane svojih vršnjaka, vrijedno uče hrvatski jezik i općenito su se odlično privikla na novu sredinu.


Veleposlanik Kirilič izrazio je zahvalnost i veliko zadovoljstvo  našim prijemom i skrbi o ukrajinskim izbjeglicama, naglasio je župan Ernest Petry.