Gospić

Učenici osnovnih, srednjih škola i fakulteta primili pohvalnice za izvrstan uspjeh

Marin SmolčićGOSPIĆ U duhu tradicije povodom Dana grada Gospića sinoć je u atriju Kulturno-informativnog centra Gospić upriličena dodjela pohvalnica gradonačelnika Grada Gospića najboljim učenicima i studentima u školskoj/akademskoj godini 2020./2021.


Uz nazočnost roditelja, članova obitelji, ravnatelja školskih ustanova i brojnih profesora iz ruku gradonačelnika Karla Starčevića pohvalnice je dobilo 19 učenika i studenata s područja grada Gospića. U uvodnoj riječi gradonačelnik Karlo Starčević istaknuo je važnost učenja kao temelj razvoja svake sredine.


-Vaš uspjeh nam jamči da ćete jednom biti dobar sudent, a dobar student znači da će jednoga dana svaki od ovih mladih ljudi biti dobar stručnjak koji gradi i stvara. Koji je kreativan. Mi računamo s vama, kao i sa svima koji dolaze i onima koji večeras nisu ovdje s nama. Posebna čestitka roditeljima jer su upravo oni itekako zaslužni za vaše uspjehe. U pitanju je veliki trud svih koji su uz vas djeco sudjelovali u procesu edukacije i odgoja, rekao je pri tom gradonačelnik Karlo Starčević i laureatima dodjelio prigodne poklone.
Grad Gospić zadnjih godina izdvaja znatna sredstva za stipendiranje učenika srednjih škola i fakultetskih ustanova kako bi se pomoglo i stimuliralo mlade u „osvajanju“ i stjecanju znanja.