Manifestacija

Festival hodanja u Otočcu i Gospiću: Pješačilo se 20 do 30 kilomeatra

Marin Smolčić

Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ

Sve ovo događalo se pod budnom paskom “Nikole Tesle”, legendarnog ličkog genija koji je za života do poznih godina obožavao šetnje. Festival je u današnjoj etapi upravo zato nosio ime Tesla 


GOSPIĆ U organizaciji Hrvatskog saveza hodanja, Turističke zajednice Ličko-senjske županijei i agencije „Lika travel“ d.o.o. u središtu Gospića okončan je Hrvatski festival hodanja. Ova manifestacija startala je jučer u Otočcu gdje je sudionike ispratio „Nikola Tesla“. Uz sudjelovanje 200-tinjak hodača uglavnom su se prelazile dnevne dionice od po 20 kilometara, a oni uporniji i do 30 kilometara.


Tako se sve ovo događalo pod budnom paskom “Nikole Tesle”, legendarnog ličkog genija koji je za života do poznih godina obožavao šetnje. Festival je u današnjoj etapi upravo zato nosio ime Tesla.
Hodače je na Trgu Stjepana Radića u Gospiću pozdravio župan Ernest Petry.


-Hvala sudionicima i organizatorima, Hrvatskom savezu hodanja, Turističkoj zajednici Ličko-senjske, Lika Travel d.o.o. i Prilika Grupi na uloženom trudu u organizaciji događaja koji dodatno brendira Ličko-senjsku županiju i dodatno nadopunjuje sadržaje na području najljepše regije u hrvatskoj domovini. Hvala svim sudionicima na uloženom trudu, kazao je Petry kojega je podržao „Nikola Tesla“ i direktor TZ Ličko-senjske  županije Ivan Radošević.


Među 200-tinjak sudionika Festivala hodanja bilo je tinejdžera, ali i vremešnih veterana iz Hrvatske i država EU-a. Neki su se hodači odazvali ovoj manifestaciji prekinuvši odmor u NP Plitvička jezera ili na Jadranskoj obali.


Foto M. SMOLČIĆ

Foto M. SMOLČIĆ