Jesen u Lici

Svi s nestrpljenjem očekuju prvi glazbeni festival “Lika Fest”

Marin Smolčić

Organiziran od strane Ličko-senjske županije, ovaj novi glazbeni festival ima za cilj očuvanje i promicanje tradicionalne ličke glazbe 


 


Jesen u Lici nije samo gospodarski sajam; to je i fešta za sva osjetila. Od rakije, sira i meda do pekmeza i džemova, očekuje se i pravi kulinarski spektakl. Osim toga, posjetitelji će imati priliku uživati u kulturno-umjetničkim programima koji će obogatiti manifestaciju svojom autentičnošću. Svakako  valja istaknuti da će ovogodišnja Jesen u Lici ugostiti i prvi Lika fest, manifestaciju osnovanu u svrhu njegovanja tradicije ličke glazbe u tamburaškom, zabavnom i pop izričaju. 

Jedan od najiščekivanijih događanja ovogodišnje Jeseni u Lici svakako je najavljeni  prvi “Lika Fest 2023”. Organiziran od strane Ličko-senjske županije, ovaj novi glazbeni festival ima za cilj očuvanje i promicanje tradicionalne ličke glazbe. Kako nam je rekao župan ličko-senjski Ernest Petry od ovog prvijenca se mnogo očekuje.


-Festival je osnovan kako bi se njegovala tradicija ličke glazbe u raznim glazbenim izričajima, od tamburaške, zabavne, do pop glazbe. “Lika Fest” nastoji biti platforma koja će okupiti talentirane izvođače i obožavatelje ovih žanrova, kako bi zajedno proslavili bogatu glazbenu baštinu Like. Festival će se održati 29. rujna 2023. godine na Trgu Stjepana Radića u Gospiću, kao dio šire manifestacije “Jesen u Lici”. Očekuje se veliki odaziv publike, s obzirom na značaj i popularnost Jeseni u Lici.


Posebno zanimljive su nagrade koje očekuju prva tri mjesta na festivalu. Izvođači će biti nagrađeni unikatnim skulpturama akademskog kipara Petra Dolića. Također je predviđena prijelazna nagrada za pobjednika, koja će služiti kao simbol izvrsnosti i umjetničkog dostignuća. S obzirom na sve navedeno, “Lika Fest 2023” obećava biti izuzetan događaj koji će dodatno obogatiti kulturnu i glazbenu scenu Ličko-senjske županije, istaknuo je župan Petry.


Također će se održati izbor za Miss Ličko-senjske županije, koji će biti kvalifikacija za natjecanje Miss Hrvatske.