Pandemija

Sve manje oboljelih u Ličko-senjskoj županiji; na privatim tulumima i dalje se krše epidemiološke mjere

Marin Smolčić

Zgrada u kojoj se nalazi gosićki Covid-odjel

Zgrada u kojoj se nalazi gosićki Covid-odjel

Tijekom policijskih nadzora utvrđena je ispravnost jedne dojave građana o privatnom tulumu na kojemu je bilo više od 10 osoba, suprotno odlukama Nacionalnog stožera koja se odnosi na ograničenje okupljanja Zadnje informacije Stožera civilne zaštite Ličko-senjske županije govore kako su s ovoga područja u posljednja 24 sata zabilježene svega tri  novooboljele osobe od COVID-19, četiri osobe su izliječene te je jedna osoba preminula. 

Dvije oboljele osobe su s područja Otočca te jedna s područja Senja. U Općoj bolnici Gospić preminula je jedna muška osoba (80 godina) s područja Grada Gospića. Na liječenju na Covid-odjelu Opće bolnice Gospić trenutno se nalazi 20 osoba. 


 
Dok se ukupno covid-stanje smiruje i medicinskim rječnikom dovodi pod kontrolu, sasvim je drukčije po pitanje aktivnosti policije.


Tako su na području Policijske uprave ličko-senjske aktivne 193 mjere samoizolacije. Tijekom policijskih nadzora utvrđena je ispravnost jedne dojave građana o privatnom tulumu na kojemu je bilo više od 10 osoba, suprotno odlukama Nacionalnog stožera koja se odnosi na ograničenje okupljanja.Od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije ukupno je oboljelo 2749 osoba od čega je 52 aktivnih slučaja, 93 osobe su preminule te su ukupno izliječene 2604 osobe. U posljednja 24 sata provedeno je testiranje nad 36 osoba.