Spomendan kraljice Katarine Kotromanić sada se slavi i u Lici

Marin Smolčić

Poslije mise  vjernici  su zajedno sa  svećenicima došli kod kipa blažene Katarine Kotromanić u župnom dvorištu, gdje su se zajedno pomolili i zapalili svijećeKORENICA U župnoj crkvi Sv. Jurja u Korenici sinoć je  misu na spomendan kraljice Katarine Kotromanić predvodio umirovljeni porečki i pulski biskup Ivan Milovan. Biskup je misu predvodio u koncelebraciji s koreničkim župnikom mons. Milom Čančarom i policijskim kapelanom za Sisačku biskupiju don Ivom  Borićem.


U župnom dvorištu nedaleko od crkve stoji kip blažene Katarine Kotromanić. Poslije mise  vjernici  su zajedno sa  svećenicima došli kod kipa blažene Katarine Kotromanić u župnom dvorištu, gdje su se zajedno pomolili i zapalili svijeće.


Tijekom rata u BiH 1995. godine projtjeran je veći broj tamošnjih Hrvata. Dio njih svej novi dom našli su u Lici, gdje su smješteni na podruičjima Donjeg Lapca, Korenice, Udbine i Gospića. Župa sv. Jurja u Korenici ima veliki broj  doseljenih Hrvata iz Bosne i Hercegovine, koji su kao i blažena Katarina Kotromanić prognani iz svojih domova i svojega zavičaja.