50. izdanje

Senjski ljetni karneval nastavljen revijom maškaranih kostima i boks mečevima

Dorotea Prpić

Senj je tako nakratko postao Las Vegas i centar boksačkih imenaBogati program u okviru 50.međunarodnog Senjskog ljetnog karnevala nastavljen je revijom maškaranih kostima. Senjani i veliki i mali su dio svog „blaga“ pokazali brojnim posjetiteljima koji su ispunili senjski Pavlinski trg, a kako je istaknuo meštar Feralić to nisu kupljene maškarade, nego su sve šivane, a „manekene “su brojni posjetitelji nagrađivali pljeskom.


Večer je na Trgu nastavljena koncertom Abba Tribute Abbazia benda, koji su zajedno sa publikom pjevali pjesme popularne švedske pop grupe ABBA .


Istovremeno na sportskom centru Tenis trajala je još jedna zabavna maškarana priča. Maškarana skupina „Senjski oriđinali“ pripremila je boks mečeve sa puno humora koje je pratila brojna publika, a komentator i voditelj je bio član Oriđinala Vladimir Jurić.

Senj je tako nakratko postao Las Vegas i centar boksačkih imena. Tako je na ovaj ogled došao i predsjednik svjetske boksačke federacije , samo radi Senjana i njihovih gostiju iz mirovine je došao Mike Tyson te ruski div od 213 cm Nikolaj Valujev, bile su tu i atraktivne plesačice, Tomica Jambrošić u điru američke glazbe, a odigrana su četiri boks meča za titulu prvaka svijeta.


Zabava za publiku, a uživali su i akteri koji su se srčano borili za titulu. A ovo nije prvi put da Oriđinali svojim uprizorenjima daju obol karnevalu, kroz parodiju na neke događaje u gradu i šire, rugaju se i životu, politici i svake se godine vraćaju sa originalnim idejama, kako im i ime kaže.Lani je uprizoren Wimbledon, uprizoren je i doček Obame u Senju, organizirali su Melodije Kvarnera kojih u Senju nikada nije bilo, jednom se je predsjednik Oriđinala maskirao u Zdravka Mamića i sletio u Senj pravim, pravcatim helikopterom i okupljenima bacao novac, dočekivao se je i Goran Ivanišević, organizirala Senjska alka, Magarijada…


Članovi Orđinala zahvaljuju gradonačelniku Jurici Tomljanoviću i Gradu Senju na odobrenom dvodnevnom korištenju prostorija Tenisa, TZ Grada Senja i direktoru HTZ-a Kristijanu Staničiću na financijskoj pomoći, sponzorima hrane i pića te onima koji su pomogli svojim radom i koji su brinuli o redu na Tenisu.


Nema sumnje da su i ove godine razveselili gledatelje i već sada smišljaju teme za slijedeći karneval.