Lička metropola

Pri kraju realizacija pet poučnih staza u okolici Gospića: Zapuštena šuma dobila je nove šetnice, drvene objekte, sjenice, klupe…

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Radi se o opremanju samih staza: izgradnja nadstrešnica, infrastrukture i svega ostalog što je planirano u njihovom sadržaju. U idućih mjesec dana bit će završeno svih pet spomenutih projekata, uvjeren je Mataija.GOSPIĆ – Lička metropola svakim je danom bogatija za nove sadržaje. Osim promjene vizure grada, mnogi od novih projekata su u službi povećanja kvalitete života građana i svih onih koji posjete Gospić.


„Dežurni gradski operativac“ je Milan Mataija, direktor poduzeća Komunalac d.o.o. Već smo pisali o konačnom uređenju park-šume i izletištu Jasikovac čiji su novi sadržaji opet vratili građane u taj dio grada. Do nedavno zapuštena šuma dobila je nove šetnice, drvene objekte, sjenice, klupe, dječja igrališta, solarne panele i javnu rasvjetu. Sada su na red došle poučne staze u okolici grada. Mataija je naveo samo ono krucijalno iz nekih projekata.


snimio Marin Smolčić


– Vezano za brojne projekte koji su realizirani ili su u fazi realizacije, s posebnim osvrtom na uspostavu i uređenje poučnih staza i vidikovaca na području Gospića treba istaknuti neke detalje. Tako je u kolovozu 2019. godine poduzeću „Komunalac“ Gospić d.o.o odobreno gotovo 3.705.034 kn sredstava za projekte prijavljene na operaciju 8.5.2. – Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture. Ukupni iznos se odnosi na pet poučnih staza na području grada Gospića.
Kada govorimo o tim poučnim stazama trena naglasiti kako će njihova dinamika realizacije ovisiti isključivo o vremenskim prilikama. Svi ostali detalji vezani uz našu djelatnost i pripreme su već zadovoljeni. Gospić i okolica tako će dobiti sljedeće poučne staze: Veliki Žitnik-Dunjevac, Ćupinov put- Budački most, Derale-rijeka Lika, Medak i poučna staza kod brda Krčmar u Smiljanu.


snimio Marin Smolčić


Dok su prošle godine vremenski uvjeti to dozvoljavali, izveden je najveći dio radova na terenu koji se odnose na zemljane, te građevinske radove. Nakon kratke zimske pauze, nastavljeni su daljnji radovi na projektu. Radi se o opremanju samih staza: izgradnja nadstrešnica, infrastrukture i svega ostalog što je planirano u njihovom sadržaju. U idućih mjesec dana bit će završeno svih pet spomenutih projekata, uvjeren je Mataija.


U realizaciji ovih poučnih staza su, uz djelatnike i operativu poduzeća „Komunalac“, u radovima sudjelovali poduzetnici sa šireg područja Gospića.