Susret s Milanom Uzelcem

Predstavnici srbijanskog konzulata ponovo posjetili Liku

Marin Smolčić

NL arhiva

NL arhiva

Gospodin Goran Petrović od ranije njeguje veliki senzibilitet prema svim dijelovima Like. Nedavno  je posjetio područja općina Vrhovine i Donji Lapac, a danas je posjetio Udbinu i Korenicu, rekao je Milan Uzelac 


 


 
KORENICA/UDBINA Milan Uzelac (SDSS) voljom naroda izabran je za novog zamjenika župana iz redova srpske nacionalne manjine u Ličko-senjskoj župniji. Ovaj  diplomirani agronom, po lički rečeno „narodni je čo’ek“, od ranije poznat kao zamjenik načelnika Općine Udbina na čijem području živi s obitelji.


U problemima bremenitoj Lici Uzelac je  zamijenio dosadašnjeg zamjenika župana Nikolu Lalića (75) koji je za svojih mandata neumorno obilazio teren, pomagao svim ljudima, bez obzira na nacionalnost, činio dobra svima ne bi li se Lika „malo otela“. Aktualni zamjenik župana Milan Uzelac na tome je tragu. Barem tako govore brojni kontakti sa svim strukturama, javnim poduzećima i općenito sa svima koji život i suživot u Lici mogu učiniti još kvalitetnijim. Posjetom generalnog konzula Republike Srbije u Rijeci Gorana Petrovića načinjen je danas korak naprijed, napominje Milan Uzelac.


-Gospodin Goran Petrović od ranije njeguje veliki senzibilitet prema svim dijelovima Like. Nedavno  je posjetio područja općina Vrhovine i Donji Lapac, a danas je posjetio Udbinu i Korenicu. Bilo je to vrlo ugodno i korisno druženje, pri čemu su se gosti iz konzulata zanimali za rad u školama koje pohađaju djeca srpske nacionalne manjine. Tom prilikom su lokalne knjižnice u Korenici i Udbini dobile monografije gradova Čačka, Inđije i Ivanjice. Predstavnici konzulata Republike Srbije dali su nam potporu u nastojanjima da se u Lici živi bolje, da se popravi demografska slika i da se suživot podigne na još bolju razinu, što nam je svima u interesu, zaključio je zamjenik župana  i predsjednik ličko-senjskog SDSS-a Milan Uzelac. 


Osim posebnog nastavnog programa djeca srpske naacionalne manjine u većini  ličkih škola pohađaju pravoslavni vjeronauk. Od gradova je iznimka Gospić zbog premalog broja djece zainteresirane za takav vid nastave.