Posjet Gospiću i Otočcu

Potpora Vlade RH sa 155 milijuna kuna za pripremu novih projekata u Ličko-senjskoj županiji

Marin Smolčić

Andrej Plenković u Lici / Snimio Marin Smolčić

Andrej Plenković u Lici / Snimio Marin Smolčić

Obilazak Like predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, uz  ministre Ivana Malenicu i Marka Pavića započeo je danas u Otočcu 


 


GOSPIĆ/OTOČAC Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Ličko-senjsku županiju gdje ga je primio župan Darko Milinović, uz gradonačelnike Senja Sanjina Rukavine i Otočca Stjepana Kostelca te  načelnike općina Brinje Zlatka Fumića, Perušića Ivice Turića, Plitvička Jezera Ante Kovača i načelnika općine Vrhovine Milorada Delića.


Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić

Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić
 


Tom prigodom  uručene su Odluke o intervencijskom planu za područje Ličko-senjske županije i Ugovori iz programa održivog razvoja lokalne zajednice.


Uz predsjednika Vlade bili su i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i ministar uprave Ivan Malenica.


Ministar Pavić istaknuo je  važnost ovoga projekta, pri čemu će istovjetna ulaganja biti odobrena za nekoliko područja Hrvatske. Premijer Andrej Plenković izrazio je nadu da će se uskoro realizirati brojni kvalitetni programi važni za ovaj dio Hrvatske.


Tajnoviti sastanak

 


Netom prije druženja s građanima Otočca, u službenim prostorijama HDZ-a održan je 20-minutni sastanak zatvoren za javnost. Osim predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića na sastanku su sudjelovali predsjednik ŽO HDZ-a Marijan Kustić, predsjednik GO HDZ-a Senj Sanjin Rukavina i predsjednik GO Otočca Branislav Šutić.


 


Ovaj pomalo tajnoviti sastanak nije izašao u javnost, ali neslužbeno doznajemo kako su se opet „lomila koplja“ oko imena na kandidacijskoj listi HDZ u IX. Izbornoj jedinici gdje su se prvotno trebali naći Sanjin Rukavina i Branislav Šutić. O stvarnim razlozima povlačenja ovoga dvojca s liste HDZ-a malo se zna. Dok je Rukavina kao gradonačelnik Grada Senja u podosta povoljnom položaju, Šutićeva politička karijera u nekoliko je situacija kompromitirana, pri čemu je bio smijenjen s dužnosti u nekoliko ustanova.


 

 


-Ova odluka pokazuje potporu angažmana naše Vlade za podršku Ličko-senjskoj županiji. U mandatu ove Vlade smo fiskalnom decentralizacijom povećali prohode jedinica lokalne i regionalne samouprave za 45 posto. Od EU-sredstava ugovorili smo milijardu i 200 milijuna kuna, a ujedno smo u ovoj korona-krizi pomogli 842  poslodavca i sufinancirali plaće za 3580 radnika. Potporu nastavljamo za one sektore kojima je to najpotrebnije. Drago mi je da smo u ruralni razvoj ove županije izdvojili 727 milijuna kuna. Nastavljamo podupirati ove županiju, kao i cijelo područje Slavonije gdje smo za ugovorili 12,7 milijardi kuna za pet slavonskih županija. U narednih sedam godina namjeravamo realizirati slične projekte i pomoć koja će biti uložene u ostale ruralne dijelove Hrvatske kojima je potrebna dodatna potpora, rekao je premijer Andrej Plenković, uz nadu kako će nova ulaganja svakako označiti i demografsku obnovu tih područja.


Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić

Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić


 


Obilazak Like predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković, uz  ministre Ivana Malenicu i Marka Pavića započeo je danas u Otočcu. Ondje ih je dočekao predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Ličko-senjske županije Marijan Kustić i Anita Pocrnić Radošević, kandidatkinja na listi za IX. Izbornu jedinicu, kao  i mnogi članovi stranke. Jutarnje druženje s domaćinima i građanima Otočca proveli su na terasi hotela „Park“, uz neformalno druženje i razgovore o tijeku kampanje. 


Druženje s građanima Gospića organizirano  je ispred caffe-bara „Enigma“ na Trgu Stjepana Radića gdje su se predsjedniku stranke pridružili brojni stranački kolege s toga područja. Nekolicina građana postavljali su pitanja uz prognoze rezultata predstojećih izbora, mogućnost zapošljavanja mladih, mirovine i sl.


Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić

Andrej Plenković u Lici / Snimio M. Smolčić