Lovinac

Potpisani ugovori za izgradnju poučnih staza Medvidovača, Ričica i Resnik 

Marin Smolčić

Staze će biti uređene, markirane i opremljene s poučnim tablama i odmaralištima, naglasio je načelnik MiletićLOVINAC  Zadnjih godina uveliko se proširila turistička ponuda najjužnije ličke općine. Tome su svkako doprinesle aktivnosti razminiranja terena jer su na području Lovinca razminirana sva minska polja i minsko sumnjive površine. Na ovaj su način stvorene pretpostavke za izgradnju brojnih biciklističkih staza, sanirana je cesta preko Velebita i Tulovih greda, uređeno je jezero u Svetom Roku, dok se od danas i službeno počinju ostvarivati planovi i projekti za uređenje i izgradnju poučnih staza Medvidovača, Ričica i Resnik. Više o svemu rekao nam je načelnik Općine Lovinac Ivan Miletić.


-Danas sam potpisao ugovore  s direktorom tvrtke „Arija“ iz Senja Ivanom Samaržijom vezano uz uređenje ovih triju poučnih staza. Na ovaj način će se  povećati kvaliteta i obim naše turističke ponude. Mi smo ruralno područje koje osim zdrave hrane, čiste vode, zraka  i okoliša sve više stvara pretpostavke za eko-turizam.


 Ovim ugovorima izvođač radova preuzima obavezu izgradnje planinarskih poučnih staza Resnik u vrijednosti od 311.108,13 kn, Medvidovača 256.793,13 kn i Ričica 231.953,13 kn. Radovi se financiraju iz Mjere 08 „Ulaganja u razvoj šumskih područja i poboljšanja održivosti šuma“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Operacije 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“.
Izvođač je dužan s radovima započeti odmah po uvođenju u posao i završiti ih u roku 10 mjeseci. Staze će biti uređene, markirane i opremljene s poučnim tablama i odmaralištima, naglasio je načelnik Miletić.


Na području Lovinca trenutno živi  nešto manje od tisuću stanovnika.