Petry zadovoljan povećanjem broja članova HDZ-a u Lici

Marin Smolčić

Na upit novinara o brojnosti članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji Petry je rekao kako se taj broj kreće nešto iznad 8 000 članova.GOSPIĆ U svim gradovima i općinama Ličko-senjske županije održavaju se danas unutarstranački izbori za predstavnike Hrvatske demokratske zajednice na lokalnoj razini. U gospićkom sjedištu HDZ-a među mnogim članovima glasovao je i aktualni župan ličko-senjski i stranački kandidat za predsjednika Županije organizacije HDZ-a Ernest Petry. Nakon glasovanja Petry se kratko obratio novinarima.


-Danas biramo predsjednika Županijske organizacije Ličko-senjske županije HDZ-a, potpredsjednika ŽO, kao i predsjednike  i potpredsjednike gradskih i općinskih organizacija HDZ-a u četiri grada i osam općina. Nakon ovog izbornog procesa nastavljaju se i izbori za tijela gradskih i općinskih organizacija, kao i izaslanici za Županijsku organizaciju stranke.


U međuvremenu smo održali izbore za Zajednicu utemeljitelja HDZ-a „dr. Franjo Tuđman“ Ličko-senjske županije, a u pripremi su izbori za Zajednicu žena, Zajednicu branitelja i Zajednicu mladeži HDZ-a, istaknuo je Ernest Petry, kojega je HDZ jednoglasno predložio za kandidata stranačkog predsjednika na županijskoj razini gdje će zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Marijana Kustića, inače predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i predsjednika Županijske skupštine Ličko-senjske županije..
Na upit novinara o brojnosti članova HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji Petry je rekao kako se taj broj kreće nešto iznad 8 000 članova.


-Treba reći da se unatrag kratkog vremena u HDZ učlanilo mnoštvo članova, a samo u Gospiću je u ovog godini u stranku učlanjeno oko 300 novih članova, pretežno mlađih ljudi, zadovoljno je istaknuo Ernest Petry.