Zimska služba

Perušićki komunalci obnavljaju vozni park: ‘Bit ćemo manje ovisni o privatnim koncesionarima’

Marin SmolčićKako bi smanjila ovisnost o većini koncesionara pri zimskom održavanju cesta na svojem području Komunalno drustvo Perušić d.o.o. krenulo je u modernizaciju i obnovu vlastitog voznog parka i opreme koja služi za održavanje komunalne infrastrukture na području Općine Perušić. Kako u zadnjih 10 godina nije ulagano u navedenu opremu došlo je do veće amortizacije i s tim povećanja troškova održavanja postojećih vozila i opreme.


Tijekom 2023. godine Komunalno poduzeće Perušić d.o.o. je nakon provedenog postupka Javne nabave za financijski leasing na period od sedam  godina nabavio modernu opremu ukupne vrijednosti od oko  230.000 eura. Nabavljen je novi traktor New Holland, traktorska prikolica, traktorski kranski malcer, plug za snijeg i traktorski samoutovarni posipač.


Takoder u sinergiji s Općinom Perušić preko natjecaja Ministarstva graditeljstva za pomoć u razvoju komunalne infrastrukture osigurano je sufinanciranje u visini od oko 31.000 eura, uz vlastita sredstva Općinskoga proračuna u visini od  19.000 eura  kupljena je dodatna oprema za održavanje nerazvrstanih prometnica u Općini Perušić, poput posipača za zimski period ugraden na kombi vozilo i roto četke ugrađena na traktor.
Direktor Komunalnog drustva Perušić d.o.o. Mihael Kurteš, mag.oec. napominje da je navedena oprema samo dio mehanizacije i opreme s kojom ce se održavati komunalna infrastruktura na području Općine Perušić, a doprinijet će bržem i kvalitetnijem održavanju prometnica, s čime će se olakšati djelatnicima održavanje i postići efektivniji rezultati. S navedenom opremom  je postignuto da komunalno društvo samostalno izvršava sve zadatke bez vanjskih kooperanata u dosadašnjem periodu.


Takoder se najavljuje nova ulaganja u daljnjoj budućnosti.