Odlična posjećenost

Pećinski park Grabovača: Brza prilagodba koronasituaciji dovela 85% više domaćih gostiju

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Nakon što su otkazani organizirani dolasci vrtićkih, školskih i planinarskih skupina, Park se brzo prilagodio i orijentirao na obitelji s djecom te zaljubljenike u prirodu i aktivan stil životaZbog pandemije koronavirusa Pećinski park Grabovača je ove godine za posjetitelje otvoren tek u svibnju, dva mjeseca kasnije negoli inače, a ipak ima 85 posto više domaćih, individualnih gostiju u odnosu na prošlu godinu.


U PP-u Grabovača kažu da je to rezultat sustavne prilagodbe Parka novim okolnostima, ali i novog načina upravljanja posjetiteljima, jačanju komunikacijskih aktivnosti, pogotovo na društvenim mrežama (web, Facebook, Instagram) te promocije putem IQM Lika Destination kanala i kanala promocije Turističke zajednice Općine Perušić.


Ravnateljica PP-a Grabovača Jelena Milković izuzetno je zadovoljna proteklom sezonom.
– Nakon što su otkazani organizirani dolasci vrtićkih, školskih i planinarskih skupina Park se brzo prilagodio i orijentirao na obitelji s djecom te zaljubljenike u prirodu i aktivan stil života. Svi turistički sadržaji i atrakcije su na otvorenom, sadržaji za djecu su razvijeni i dopunjeni (dječje ekoigralište, Panov labirint, Učionica na otvorenom – malo jezero, Šumske orgulje, pješčanik za djecu i brojne igre).


Sve navedeno se u kombinaciji sa špiljom Samograd i poučnim stazama pokazalo kao pun pogodak. Velika se pozornost daje i izravnoj komunikaciji s posjetiteljima u kojoj oni ne samo da nauče nešto novo već su i najbolji kanal usmene promocije, ističe Milković.


Pećinski je park za posjetitelje otvoren do konca listopada po 50 posto nižim cijenama. Naredne godine će male i velike posjetitelje svakako oduševiti hobitska kuća, prva ovakva građevina u Hrvatskoj, čije je otvaranje najavljeno za početak travnja 2021. godine.