Dan županije

Ovoga četvrtka premijer Plenković dolazi u Gospić, doznajemo i zbog čega

Marin SmolčićNa rođendan Oca domovine dr. Ante Starčevića 23. svibnja obilježava se Dan Ličko-senjske županije te je ovim povodom utvrđen raznolik program.


S početkom od 14 sati u Kinu „Korzo“ održat će se svečana sjednica Županijske skupštine Ličko-senjske županije na kojoj će nazočiti Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.


Potom će se s početkom u 16 sati u Kulturno-informativnom centru Gospić upriličiti obilazak Regionalnog znanstvenog centra (RZC) – STEM, koji će obići Predsjednik HDZ i premijer Andrej Plenković zajedno s domaćinima.

Ovaj projekt je namijenjen učenicima i odgojno-obrazovnim djelatnicima u osnovnim školama, s naglaskom na učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama, pri čemu se misli na potencijalno darovite i visoko motivirane učenike te učenike s poteškoćama u razvoju.


Koristi od sudjelovanja u projektu imat će i drugi stručnjaci koji rade u javnim institucijama koje su odgovorne za provedbu obrazovnih politika.


Kroz projekt je predviđena uspostava regionalnog znanstvenog centra (RZC) sa sjedištem u Splitu te s podružnicom u Gospiću.


Navedena podružnica uređena je unutar Kulturno informativnog centra Gospić za što su u okviru Projekta izvedeni građevinski radovi, nabavljen namještaj i oprema te ostale aktivnosti provedene u okviru projekta u vrijednosti 600.000 eura, dok ukupna vrijednost projekta iznosi 2.7 milijuna eura financiranih od strane Kraljevine Norveške i Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova.