Potpisani ugovori

Nova ulaganja u zdravstvo Ličko-senjske županije

Marin SmolčićGOSPIĆ S ciljem nastavka poboljšanja uvjeta u lokalnom zdravstvu danas su u prostorijama Ličko-senjske županije potpisani Ugovori o izvođenju radova u sklopu projekta „Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini u Ličko-senjskoj županiji“. Ugovore o izvođenju radova su potpisali župan ličko-senjski Ernest Petry i direktor tvrtke Slunj GZPP Josip Vuković.


Govoreći o novim projektima župan Petry se zahvalio svima koji su svojim angažmanom pomogli da dođe do potpisivanja ovih ugovora.


– Temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova proveden je postupak javne nabave infrastrukturnih radova te su i sklopljeni ugovori važni za uređenju prostora primarne zdravstvene zaštite u Otočcu, Korenici i Donjem Lapcu. Riječ je o bespovratnim sredstvima i projektima koji će svakako poboljšati kvalitetu života mještana u tim sredinama, zaključio je župan Petry.
Josip Vuković, direktor tvrtke Slunj GZPP predstavio je ovom prigodom poduzeće koje već uspješno radi dugi niz godina, a također se dokazalo na realizaciji nekoliko projekata u Ličko-senjskoj županiji.


Pročelnica županijskog Odjela za društvene djelatnosti Valentina Zdunić naglasila je vrijednost ovih ugovora, kao i nastojanja da se nastave ulaganja u zdravstvo.


– U pitanju su infrastrukturni radovi i nastavak ovog dijela suradnje Ličko-senjska županije, župana i zamjenice s medicinskim ustanovama. Svi odjeli pri ovome stoje izvođačima radova na raspolaganju. Danas su sklopljena dva ugovora, za Dom zdravlja Otočac njegova je vrijednost 976 766, 88 kuna s PDV-om. To će biti unutarnji radovi, kao i radovi na dijelovimna eksterijera. Drugi ugovor vezan je uz Dom zdravlja Korenica i ambulantu Donji Lapac i iznosi 49 625 kuna s PDV-om s kojima će se financirati izgradnja pristupnih rampi za osobe sa smanjenom pokretljivost, rekla je pročelnica Zdunić.


Ovim Ugovorima nastavljaju se započeta ulaganja u ukupno poboljšanje kvalitete primarne zaštite na području Ličko-senjske županije.