Potpisan ugovor

Nova ulaganja na području Otočca

Marin SmolčićDomu zdravlja Otočac već nekoliko godina nedostaje mjesta za parkiranje, kako službenih, tako i privatnih vozila. Kako bi se dugoročno riješio ovaj problem danas je župan ličko-senjski Ernest Petry potpisao Ugovor za obavljanje radova na tamošnjem parkiralištu. Ugovor je od strane izvođača radova potpisao Marko  Prpić, direktor  poduzeća „Via“d.o.o. iz Rijeke. Župan Ernest Pery pojasnio je  intenciju ovog građevinskog zahvata.


-Na ovaj način će se omogućiti puno više parkirnih mjesta za vozila zaposlenika Doma zdravlja Otočac, kao i korisnicima zdravstvenih usluga. Bit će to 80-ak novih parkirnih mjesta. Ovaj problem nije od jučer, ali smo ga unatrag godine dana odlučili dugoročnije riješiti. Ovaj projekt će s PDV-om stajati 928. 487,50 kuna. Rok za izvođenje radova je dva mjeseca od uvođenja u posao pa će na taj način novo parkiralište biti u funkciji tijekom ove godine. U pripremi ovoga postupka sudjelovali su  Darko Banić, Dubravka Rukavina i Valentina Zdunić. 


Jutros nam je odobrena još jedna investicija na području Grada Otočca, a riječ je o dječjem igralištu u Švici. Ministarstvo turizma i sporta će za taj projekt izdvojiti oko 500 tisuća kuna. Za projekt novo igralište aplicirala je i Općina Brinje također u vrijednosti od oko 500 tisuća kuna. Treba spomenuti i pripremne postupke vezane uz uređenje škole u Otočcu. Na ovaj način će se samo u ovome segmentu u Ličko-senjsku župniju uložiti oko tri milijuna kuna, zaključio je župan Petry.
Na ukazanom povjerenju zahvalio se Marko Prpić iz tvrtke „Via“ d.o.o. rekavši da je ova  tvrtka na području Otočca već uspješno okončanla mnoštvo projekata.