Finale

NK Nehaj osvojio Kup Ličko-senjske županije

Dorotea PrpićNK Nehaj Senj je na penale protiv Novalje na Pagu osvojio Kup Ličko-senjske županije. Utakmica je na stadionu Cissa-Straško završila 0:0 u regularnom vremenu, a gosti su bili bolji u udarcima s bijele točke i konačni rezultat je 3:4 za Nehaj.


Susret je odigran na terenu koji je, zbog nevremena, bio na rubu regularnosti, tako da se čak razmišljalo i o odgodi utakmice. No ipak je odigrana. Nehaj, koji igra ligu više od Novalje, imao je problema s kadrom.


Napadač Ivan Vukelić izostao je zbog ozljede, a na zagrijavanju se ozlijedio i Lucijan Tomac, drugi strijelac 3. NL Zapad. Glavni trener Nehaja Tomislav Lopac također nije bio u Novalji jer je kao pomoćnik izbornika Marijana Budimira otišao na Cipar na Europsko prvenstvo za U17 reprezentacije.
Nehaj je tako bez pravog napadača stigao do penala protiv motiviranih domaćina, koji trenutno nastupaju u 4. NL NS Rijeka i drže drugo mjesto, koje bi ih dogodine trebalo odvesti u viši rang. Nehaj je do finala stigao pobjedama protiv Croatije 92 u četvrtfinalu i Otočca u polufinalu. Novalja je u četvrtfinalu pobijedila Gospić, a u polufinalu Bunjevac.


Kup ŽNL 2024. – finale


NK Novalja – NK Nehaj 0:0 (3:4 pen.)


Stadion: Cissa-Straško, Novalja


Suci: Marijan Šimatović, Danijel Tonković, Milan Butorac, Mirko Bićanić. Delegat: Marko Žubrinić


NK Novalja: Smolčić, Banović, Kojić (od 90′ Stura), Jerbić, Dodevski, Blažević, Kustić, Župan (od 83′ Fatović), Tokić, Župan, Buljat (od 46′ Breno).


NK Nehaj: Godinić, Pejanović, D. Prizmić, Buqaj, Vuković, Džemaili (od 15′ Rončević, od 66′ Katalinić), Lagumdžija, Svast, M. Hodak, L. Hodak, Dizdar.


Žuti kartoni: Lagumdžija, Svast, Dizdar (svi Nehaj).