Stvaranje boljih uvjeta za život

Nastavljaju se radovi na širem području općine Brinje

Marin Smolčić

Nakon završenih radova na cestama u Lipicama, u zaseocima Smolčići i Videnci, sada su u završnoj fazi radovi na više lokacija na cestama u Letincu, točnije u zaseoku Brkići i Rajkovići te cesta prema kapelici Svetog Duha i Svetog Roka 


 


Lička općina koja već desetljećima bilježi  najveću demografsku kataklizmu svakako je  šire područje Brinja. Na prostoru gdje je početkom 19. stoljeća živjelo više od 18 tisuća ljudi danas se svelo na broj jedva nešto veći od 2 500 stanovnika, mahom starije životne dobi. Ovaj nesrazmjer nastoji se barem malo ublažiti stvaranjem boljih uvjeta za život, s brojnim projektima započetim ove godine.
Nakon završenih radova na cestama u Lipicama, u zaseocima Smolčići i Videnci, sada su u završnoj fazi radovi na više lokacija na cestama u Letincu, točnije u zaseoku Brkići i Rajkovići te cesta prema kapelici Svetog Duha i Svetog Roka. Stare postojeće ceste su proširene i nasipane te sada imaju novo ruho. Paralelno su u tijeku radovi na stazi u groblju Stajnica. Nakon završetka radova u groblju Stajnica, započet će radovi na groblju u Križpolju. Od načelnika Općine Brinje Zlatka Fumića (HSS) doznajemo brojne detalje ovih aktivnosti:


„Radovi na dječjem vrtiću „Tratinčica“ su u punom jeku. Trenutno su u tijeku zidarski radovi i možemo reći da sve ide prema planu. U tijeku je izgradnja mini sportske dvorane u Križpolju. Isto tako u procesu izrade su troškovnici vezano za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta i sportske svlačionice u Brinju.


Trenutno je raspisan Javni poziv za izvođača radova na izgradnji Kulturno – informativnog centra u Jezeranama. Iznimno nas vesele započeti radovi na području naše općine te smo vrlo  zadovoljni sa svim do sada realiziranim radovima, pri čemu bih se zahvalio svim izvođačima. Ovih dana će se pristupiti rekonstrukciji svih dotrajalih  cesta na području Brinja, kao i asfaltiranju mnogih cesta na širem području naše općine“, navodi načelnik Fumić.


Također je naveo kako će Općina Brinje uvijek nastojati osigurati što bolje uvjete za život svojih građana i pronalaziti rješenja kojima će se zadržati stanovnici u ovoj općini.