Natjecanje u powerliftingu

Naši snagatori briljirali u Slovačkoj

Marin Smolčić

Natjecanje u powerliftingu u Slovačkoj / Foto PLK Rux

Natjecanje u powerliftingu u Slovačkoj / Foto PLK Rux

U bench pressu u juniorskoj kategoriji iznad 140 kg Mirko Poljak iz Sinja podigao je 237.5kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji te ukupno prvo mjesto u juniorskoj konkurenci 


 


Unatoč činjenici da je Hrvatska na tzv. crvenoj listi mnogih država EU u Slovačkoj je protekloga vikenda održano međunarodno natjecanje u powerliftingu. takva zemlja je Slovačka.
 


Nakon prilično duge pauze u natjecanjima u svim sportovima, konačno je odrađeno i ovo natjecanje u poweliftingu unatoč prilično neizvjesnoj situaciji oko pandemije.


U tom ozračju održano je i Otvoreno međunarodno prvenstvo Slovačke u powerliftingu, bench pressu i mrtvom dizanju u Galanti.


Hrvatska reprezentacija od četiri člana otputovala je u Slovačku da bi od 11. do 13. rujna nastupali na ovom prestižnom natjecanju.


Iz PLK „Rux“ Gospić Hrvatsku se predstavljali Marijo Rukavina i Tomislav Bitunjac, a iz PLK „Imperium“ Sinj Mirko Poljak te Zoran Pavić. 


 


U bench pressu u juniorskoj kategoriji iznad 140 kg Mirko Poljak iz Sinja podigao je 237.5kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji te ukupno prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji.


Natjecanje u powerliftingu u Slovačkoj /Foto: PLK Rux

Natjecanje u powerliftingu u Slovačkoj /Foto: PLK Rux


U open kategoriji do 110 kg Tomislav Bitunjac iz Splita koji nastupa za PLK „Rux“ podigao je 220 kg te zauzeo prvo mjesto u kategoriji.


U submaster kategoriji do 110 kg Gospićanin Marijo Rukavina podigao je 227.5 kg i tako zauzeo prvo mjesto u kategorji i ukupno prvo mjesto u open i submaster kategorijama.


 


U natjecanju u mrtvom dizanju nastupio je Zoran Pavić iz Sinja u open kategoriji do 125 kg i podigao 335 kg, čime je osvojio prvo mjesto u kategoriji i treće mjesto u ukupnom poretku.


Bili su ovo odlični rezultati naših sportaša unatoč svim preprekama tijekom sezone, nemogućnosti adekvatnih priprema i neizvjesnosti izlazaka na natjecanja. Dokazali su zdravi duh gradi zdravo tijelo i da nema predaje!