Prava zima

Na Zavižanu jutros čak 141 centimetar snijega, temperatura minus 10

Marin SmolčićJutros su posvuda u Lici temperature zraka blago ispod ništisce, oko -3 stupnja C, jedino je na Zavižanu u 7 sati izmjereno -10,2 stupnja C, uz vrlo gustu maglu. Visina snježnog pokrivača u ličkim nizinama je između 10 i 14 cm, dok se Zavižan „okitio“ sa 141 cm bijeloga ruha. Čak je i u Senju bilo svježe sa +2 st. C.


Meteorolozi za danas najavljuju i dalje hladno vrijeme. U unutrašnjosti oblačno, ponegdje uz snijeg, osobito u prvom dijelu dana, a najmanje snijega očekuje se na sjeveru zemlje. Na Jadranu djelomice sunčano s promjenljivom naoblakom, tek rijetko može pasti malo kiše, uglavnom u Dalmaciji tijekom jutra i prijepodneva, dok će na sjevernom Jadranu biti snijega nošenog burom. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni.


Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, na jugu i sjeverozapadnjak. Poslijepodne će bura postupno slabiti. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od -4 do 1 °C. Na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije najviša temperatura zraka većinom od 5 do 10 °C.