Prijem kod gradonačelnika

Luna Janušić senjska je učenica generacije

Dorotea PrpićSENJ – Luna Janušić ove je godine najbolja učenica generacije u senjskoj Osnovnoj školi Silvija Strahimira Kranjčevića. Sve razrede osnovne škole završila je s odličnim uspjehom i imala primjerno vladanje, sudjelovala je na školskim sportskim natjecanjima te bila aktivna u školskim i izvanškolskim aktivnostima. Lunu je u svom uredu primio senjski gradonačelnik Jurica Tomljanović, a stigla je u pratnji svoje majke Elze, sada već bivše razrednice Andreje Kartelo Nekić i ravnateljice OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića Rosande Bilović.


– Ovdje smo danas radi Lune. Kako si bitna u školi, svojim roditeljima, tako budi bitna u životu. Ovo je stoljeće znanja i informatizacije, zato ulaži u sebe i svoje znanje. U životu ti sve mogu uzeti, samo lijepa sjećanja i znanje ne. Bitni su ljudi koji znaju i koji znanjem idu kroz svijet. Znanje je najmjerodavnije za ići dalje – poručio je Luni gradonačelnik Tomljanović i zaželio joj puno sreće i uspjeha u daljnjem školovanju i životu te joj uručio prigodan dar.


A konkurencija za naslov naj učenika ove je godine bila velika.
– Dvanaest naših učenika svih osam godina imalo je odličan uspjeh i uzorno vladanje. Četvero je među njima ušlo u uži izbor. Trebalo je zadovoljiti tri kriterija za najboljeg učenika/cu generacije, a to su odličan uspjeh i primjerno vladanje, aktivnosti u životu i radu škole te uspjeh na županijskim i državnim natjecanjima. Pomno smo mjerili i raspravljali i od sve krasne djece koju smo darovali u raznim aspektima Luna je u kompletu uvjerljivo proglašena najboljom učenicom generacije – rekla je ravnateljica Rosanda Bilović i dodala da veseli što će Luna svoje obrazovanje nastaviti u Senju, u senjskoj srednjoj školi u gimnazijskom usmjerenju, a Lunin rad i zalaganje prepoznali su i nastavnici i njezini kolege, učenici.


– Luna je uvijek bila mirna, tiha, pozitivna, kretala se naprijed, bila podrška drugim učenicima. Pored predsjednice razreda ove godine bila je i predsjednica Vijeća učenika, što potvrđuje da su je učenici prepoznali kao dobru, uzornu i marljivu – rekla je razrednica Andrea Kartelo Nekić.


Rečeno je i da Grad Senj zna da je ulaganje u obrazovanje jako bitno te da će u suradnji s Ministarstvom i dalje raditi na stvaranju još boljih uvjeta školovanja senjskih učenika.