Poslali pomoć

Ličko-senjska županija misli na Ukrajinu

Marin Smolčić

Foto Marin Smolčić

Foto Marin SmolčićIz Veleposlanstva Ukrajine u Republici Hrvatskoj na mnoge su adrese upućene zamolbe za prikupljanjem humanitarne pomoći napadnutoj zemlji.


U organizaciji Ličko-senjske županije provedena je humanitarna akcija prikupljanja humanitarne pomoći za narod Ukrajine u Sumskoj regiji.


Akcija se odnosila na prikupljanje prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština pod nazivom „Ličko– senjska županija za narod Ukrajine“, a provedena je i uspješno realizirana zajedničkim zalaganjem Ličko- senjske županije te sva četiri grada i osam općina iz Ličko-senjske županije, uz iznimnu uključenost i pomoć od strane Crvenog križa.

Nakon vrlo uspješno provedene akcije jutros je iz Gospića organiziran prijevoz prikupljene pomoći prema centralnom skladištu u Velikoj Gorici od kuda će u nedjelju pomoć biti otpremljena prema ratom zahvaćenim dijelovima Ukrajine.


Na utovaru je danas bio i župan Ernest Petry sa zamjenicom Jasnom Orešković Brkljačić.


Uputili su iskrenu zahvalu svim građanima, načelnicima Općina i gradonačelnicima, kao i društvima Crvenog križa i brojnim volonterima koji su sudjelovali u uspješno provedenoj humanitarnoj akciji.


Tako je danas prema Ukrajini iz Gospića krenuo kamion sa više od tri tone hrane, s mnoštvom higijenskih i ostalih potrepština.