Blagdanski ugođaj

Lička metropola okićena kao nikada do sad

Marin SmolčićGOSPIĆ Ovih dana se završavaju aktivnosti na urešenju Gospića i okolice kako bi grad za ove blagdane izgledao što ljepši.Ovu zadaću obavljaju djelatnici i tehnika poduzeća „Komunalac“. Zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša zadovoljna je gradskim blagdanskim vinjetama koje se posebno ističu navečer.


-Nismo kupovali nove elemente blagdanskih ukrasa, osim što smo nešto iznajmili. Građani su zamijetili promjene na adventskom vijencu u središtu Gospića, što su učinili radnici Komunalca koji su na tome mjestu postavili i ukrasili veliku jelku.Posebno su atraktivni rasvjetni predmeti postavljeni na Trgu Stjepana Radića, gdje će se održati doček Nove godine u podne.Nadamo se da će za Božić i Novu godinu pasti barem mallo snijega, pri čemu bi ljepota ukrasa dodatno došla do izražaja, rekla nam je zamjenica Kristina Prša.


Unatoč povremenoj kiši građani Gospića, veliki i mali, ovih dana rado obilaze najveći gradski trg, posebice zato što su ondje postavljene stilizirane velike boćićne kugle, zapravo stolice za stotinama žarulja. Iz fontane Vile Velebita ispuštena je voda, a fontana je također bljesnula sjajem mnoštva postavljenih blagdanskih svjetiljki.


Kićenje Gospića još nije okončano jer treba postaviti još neke ukrase ili definirati detalje, a povremena kiša ne ide na ruku ljudima koji obavljaju ovaj dio posla.