Uzalud zvali policiju i redara

Krave lutalice poharale usjeve kod Perušića

Marin Smolčić

Ilustracija / Foto Marko GRACIN

Ilustracija / Foto Marko GRACIN

Budući sva stoka koja luta ovim područjem ima markicu i zna se tko joj je vlasnik, vrlo lako bi se došlo do imena. Onda bi se vlasnike i krave lako i brzo uvelo u red 


 


U mjestu Konjsko brdo mještani su doista donedavno vodili borbu s konjima lutalicama. Kada su se konji povukli, stigla je nova napast i  krave lutalice već danima harače ovi područjem. Jesen je i ljudi s njiva žele ubrati plodove svojega truda. To će ove godine biti malo teže jer iz njihovih vrtova krave ne izlaze danima. Ono što nisu pojele, izgazile su i uništile. Slično je  s jesenskom otavom (drugi otkosi) djeteline koja je veliki specijalitet za većinu domaćh životinja.
 


Unatrag nekoliko dana mještani i vlasnici zemlje iz Konjskog Brda uzalud su zvali policiju i komunalnog redara Općine Perušić. Za sada bez uspjeha. Jutros su načinili snimke krava kako nehajno harače u povrtnjacima i poslali ih medijima kako bi netko ovaj problem riješio. Budući sva stoka koja luta ovim područjem ima markicu i zna se tko joj je vlasnik, vrlo lako bi se došlo do imena. Onda bi se vlasnike i krave lako i brzo uvelo u red.


 


Nije bilo druge već su se mještani sami  organizirali i krave danas potjerali prema Perušiću, odnosno nekom (ne)poznatom vlasniku. Nedavno su im na račune vlasnika stoke sjeli državni poticaji, ali čini  se da nitko od mjerodavnih ne mari u kakvim se uvjetima drži stoka koja se hrani na tuđem trudu.