BiH

PROVALE U POGRANIČNE VIKENDICE Kada nema namještaja, migranti lože parket

Marin Smolčić

Na dojavu kako mu se iz vikendice u naselju Izačić pored same granice s Hrvatskom vije dim kroz prozore, ojađeni je vlasnik odmah iz Bihaća krenuo na poprište. Sve je snimao njegov suvozač pa priloženi video vjerno oslikava stanje stvari na tome terenu udaljenom jedva par stotina koraka od Like i planine Plješevice 


 


 
Čini se kako nema kraja jadu vlasnicima vikendica uz granicu BiH sa Hrvatskom. Kuće su im višestruko provaljene, iz njih je ukradeno gotovo sve, dok je drvenarija migrantima poslužila kao ogrjev. Sada su neki otišli korak dalje.


Na dojavu kako mu se iz vikendice u naselju Izačić pored same granice s Hrvatskom vije dim kroz prozore, ojađeni je vlasnik odmah iz Bihaća krenuo na poprište. Sve je snimao njegov suvozač pa priloženi video vjerno oslikava stanje stvari na tome terenu udaljenom jedva par stotina koraka od Like i planine Plješevice.


U vikendici je naložena vatra na podu gdje su dvojica migranata sušili čarape i tenisice. Za vatru im je poslužio parket i laminat jer je sva drvenarija u kući već ranije položena. Na dolazak ljutitog domaćina nisu niti reagirali, već nastavili sa sušenjem.


Kada je vidio da ne reagiraju, nego samo govore „Irak, Iran“, domaćin je netrpeljivo reagirao i počeo daskama zakivati  otvore na drvenoj kući želeći je zapaliti. Zajedno s migrantima. U naumu su ga spriječili prijatelji, a nakon svađe migranti su mokrih nogu morali dalje.


Prema napisima na društvenim mrežema se navodi kako gotovo niti ne postoji osamljena kuća ili vikendica uz hrvatsku granicu koja već nije  provaljena, opljačkana ili spaljena.