Tradicionalna manifestacija

Iza nas je rekordna “Jesen u Lici”, župan Petry zahvalio se izlagačima i posjetiteljima

Marin Smolčić

–Hvala svim izlagačima kojih je ove godine bilo rekordnih  287, hvala izvođačima koji su obogatili cjelokupni program, a veliko hvala i Organizacijskom odboru koji je zadnja dva mjeseca radio na pripremi  ove manifestacijeGOSPIĆ Sinoć je okončana „23. Jesen u Lici“, tradicijska izložba u organizaciji Ličko-senjske županije i Ličke razvojne agencije (LIRA), a uz domaćinstvo i potporu Grada Gospića. Sudeći po brojnim pokazateljima ovogodišnja  priredba bila je rekordna jer ju je prema grubim procjenama vidjelo više od 12 tisuća ljudi. U prilog ovim tvrdnjama ide i podatak kako je u krugu izložbe od nekoliko stotina metara bilo teško, odosno nemoguće pronaći parking, dok su se po prvi puta na ovoj izložbi vidjeli autobusi krcati posjetiteljima iz Splita, Šibenika, Zadra, Rijeke, Zagreba, Bjelovara i Osijeka. Prava Hrvatska u malom na jednom mjestu.


Ove godine je Trg Stjepana Radića bio doista premalen da bi primio sve zainteresirane izlagače, dok brojne posjetitelje nisu omeli niti korona uvjeti, pri kojima su se na oba ulaza na izložbu morale pokazati kovid potvrde o cijepljenju ili testiranju. Za ovu potonju namjenu je nedaleko od ulaza na izložbu bilo organizirano brzo i besplatno testiranje na COVID-19 koje su provodili dežurni timovi Doma zdravlja Gospić.


Župan Ličko-senjske županije Ernest Petry zahvalio se sinoć po zatvaranju izložbe svim izlagačima i posjetiteljima 23. po redu manifestacije “Jesen u Lici”.
–Hvala svim izlagačima kojih je ove godine bilo rekordnih  287, hvala izvođačima koji su obogatili cjelokupni program, a veliko hvala i Organizacijskom odboru koji je zadnja dva mjeseca radio na pripremi  ove manifestacije.U ime domaćina zahvaljujem se predsjedniku Vlade RH Andreju Plenkoviću koji je službeno otvorio 23. Jesen u Lici, hvala svim posjetiteljima, donatorima, medijima, a pogotovo gostima koji su u protekla tri dana mogli osjetiti ličku dobrodošlicu, vidjeti naše tradicionalne običaje, poslušati izvornu glazbu i ličku pjesmu, osjetiti okuse ličkih delicija i u srcima ponijeti našu prelijepu Liku.


I kada se vratite svojim kućama nemojte nas zaboraviti, dođite nam opet pa makar i dogodine. To je naša junačka Lika, to je zemlja vrijednih kćeri i ponosnih sinova dičnoga nam Velebita, to je zemlja vukova, medvjeda i sokolova, ističe u zahvali župan Ernest Petry.


Jesen u Lici svake godine predstavi neku organizacijsku novost. Ove godine bila je to 2. Državna izložba hrvatskih hladnokrvnjka, najraširenije pasmine konja na ovim prostorima. Uz izložbu goveda pasmine buša i ovaca pasmine ličke pramenke ova je izložba potvrdila sve veći angažman i brojnost uzgajivača stoke i OPG-a. Također se po prvi puta na Jeseni u Lici mogla vidjeti najmodernija poljoprivredna mehanizacije najpoznatijih proizvođača opreme s prostora Europske unije.