Policija

“Isisao” 300 litara dizela!

Marin Smolčić

Foto Roni Brmalj

Foto Roni BrmaljKORENICA Policijski službenici Postaje granične policije Korenica dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom iz Korenice zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo teške krađe.


Mladića se sumnjiči da je u periodu od 13. do 15. travnja 2020. godine uz pomoć prikladnog alata i fizičke snage na pet teretnih vozila, kamiona i šlepera koji su bili parkirani u mjestu Korenica, nasilno otvorio poklopce na rezervoarima goriva i ukrao cca 300 litara naftnih derivata čime je oštetio privatni obrt sa sjedištem u Korenici.


Protiv osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava.
Još uvijek je nepoznati počinitelj koji je 9./10. svibnja 2020. godine oštetio četiri velika reflektora koji obasjavaju crkvu „Sv. Velikomučenika Georgija“ u Otočcu. Vandalizam je počinjen u samome središtu grada na način da su savijeni reflektore koji su se nalazili na nosačima. Pri tome je došlo do pucanja osigurača i otvaranja reflektora, a čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od 8 000 kuna.


Protiv nepoznatog počinitelja dostavlja se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a policija traga za nepoznatim počiniteljem.