Otočac

Gradonačelnik Kostelac potpisao ugovor o održavanju Svjetskog kuglačkog kupa

Marin SmolčićOTOČAC Nakon dugotrajnih kuloarskih priča danas je iz Ureda gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca javnosti upućeno priopćenje o potpisanom Ugovoru za održavanje 33. Svjetskog momčadskog kupa 2021. u kuglanju. Ugovor je potpisan između Svjetske kuglačke organizacije, Hrvatskog kuglačkog saveza i Grada Otočca.


Tako će se Svjetski momčadski kup održati u Otočcu, u kuglani Otočac,  u vremenskom rasponu od 6. do 9. listopada ove godine. U godišnjem natjecanju europskih klubova u kuglanju klasičnim načinom u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecat će se ukupno 15 najboljih prvaka država. Priređivač svjetskog momčadskog kupa za žene i muškarce je Sekcija „Ninepin Bowling Classic“ u WNBA-u kojega zastupaju predsjednik Klaus Barthu i glavni tajnik Hartmuth Körner.


Uz Grad Otočac domaćin u organizaciji ove sportske manifestacije je Hrvatski kuglački savez kojega predstavlja prof. dr.sc. Tonči Mikc. Na ovaj će način u listopadu ove godine grad Otočac privući kuglačku elitu, ali i mnoštvo ljubitelja kuglanja.
Nakon iscrpljujuće korona-stanke grad na Gacki već sada ima dogovorena dva veličanstvena okuoljanja čiji dosezi znatno nadmašuju lokalne i regionalne okvire. O lokanim manifestacijama ne treba niti govoriti jer je Otočac svake godine domaćin brojnih kulturnih, sportskih i znanstvenih okupljanja.