Adventski vijenac

Druga adventska svijeća zasvjetlila je večeras u Gospiću

Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

foto: Marin Smolčić

Ne kaže se uzaludno: Pođimo u miru! Katolički nauk temelj je života čovječanstva, gdje su pojmovi vjera, mir, ljubav i radost zapravo osnovni životni postulati od postanka svijeta do danas. Kao i simbolika četiri svijeće adventskog vijenca.GOSPIĆ – Nakon večernje mise održane u katedrali Navještenja blažene djevice Marije, uz adventski vijenac postavljen oko kipa Marte vodarice u središtu Gospića okupilo se mnoštvo vjernika.


Druga svijeća na Adventskom vijencu označava mir. Mir nije artikal božićnog shopinga pa da ga kupimo i da bude s nama. Mir stvaramo (ili remetimo) mi sami. Doma, na poslu, u ophođenju s rodbinom, u prometu, dućanima…


foto: Marin Smolčić


Ne kaže se uzaludno: Pođimo u miru! Katolički nauk temelj je života čovječanstva, gdje su pojmovi vjera, mir, ljubav i radost zapravo osnovni životni postulati od postanka svijeta do danas. Kao i simbolika četiri svijeće adventskog vijenca.
Svetu misu i riječi molitve večeras je u Gospiću  predvodio  generalni vikar Župe Gospić don Anđelko Kaćunko. Među vjernicima koji su svjedočili paljenju druge adventske svijeće, simbolu mira među ljudima, bili su župan ličko-senjski Ernest Petry, zamjenica gradonačelnika Grada Gospića Kristina Prša i gradonačelnik Karlo Starčević koji je upalio drugu svijeću.