"Papreno" mušičarenje

Cijene ribolovnih dozvola otišle u nebo. Dan pecanja na Gacki stoji nevjerojatnih – 400 kuna!

Direktor poduzeća Gacka je Slaven Prpić koji je svjestan da ove cijene svakako nisu za ličke ribolovcGOSPIĆ – Nakon varljivog, vjetrovitog i hladnog proljeća, ovih se dana intenzivirala željno očekivana ribolovna sezona na rijeci Gacki. Na ljepoticu boje opala pohrlili su mnogi ribolovci, kako iz država EU-a, tako i domaći ljubitelji mušičarenja.


Ova rijeka slovi kao najbolja salmonidna rijeka Europe. Gackom gospodari istoimeno poduzeće Gacka iz Otočca koje je na svojem webu istaknulo ovogodišnje cijene ribolovnih dozvola.


Tako ove sezone dnevnu ribolovnu dozvolu treba platiti 400 kuna, trodnevnu 1.000, dok je sedmodnevna ribolovna dozvola impozantnih 2.100 kuna. Pri tome se od ribolovnih alata smije koristiti samo umjetna mušica.
Sve uhvaćene pastrve smijete fotografirati i obavezno – vratiti ih u Gacku. Ribolovne dozvole možete kupiti u Gacka infokućici u Ličkom Lešću.


Direktor poduzeća Gacka je Slaven Prpić koji je svjestan da ove cijene svakako nisu za ličke ribolovce, ali navodi da za 400 kuna lokalni ribolovci mogu loviti kroz cijelu godinu, uz nekoliko odrađenih radnih akcija. Tvrdi da su jedan od razloga dizanja cijene ribolovnih karata povećana davanja resornom ministarstvu.