Advent pod Nehajem

Bura “ugasila” prvu svijeću: Velik broj Senjana i njihovih gostiju popratili otvaranje adventa

Dorotea PrpićSENJ – Advent u Senju je otvoren. Radi bure paljenja prve adventske svijeće na Pavlinskom trgu nije bilo, ali unatoč tome otvorenje Adventa došao je popratiti velik broj Senjana i gostiju. Program je upriličen na terasi hotela Bura 45, a samo otvorenje Adventa, kao i sva ovogodišnja adventska zbivanja, propisuju organizatori Grad Senj i Turistička zajednica grada Senja.


Program je vodio ravnatelj POU M. C. Nehajeva Ivan Prpić, a prisustvovali su mu i gradonačelnik Senja Jurica Tomljanović, predsjednik Gradskog vijeća Željko Tomljanović te direktor Turističke zajednice Viktor Samaržija. Molitvu i riječi blagoslova uputio je vlč. Domagoj Tujmer, a u glazbenom dijelu programa koji je uslijedio nastupio je višestruki dobitnik nagrade Porin Marko Tolja. Uz ovaj izniman glazbeni doživljaj druženje je nastavljeno uz kuhano vino i frite.


Blagoslovljen je i adventski vijenac ispred senjske katedrale, a dolazak Adventa su prodajom prigodnih blagdanskih ukrasa na senjskoj tržnici najavile i članice senjske Humanitarne udruge Mrva sriće. One su ne štedeći svoje slobodno vrijeme niti trud izradile božićne aranžmane i čestitke, a sredstvima od prodaje pomažu župnom Caritasu te potrebitima u gradu.
A odaziv velikog senjskog srca ni ovaj put nije izostao, kupovinom aranžmana brojni građani su se priključili pomaganju potrebitih, a kako ističu članice Mrve sriće, njihov rad je dokaz da za sve što rade treba mrvica vremena, mrvica volje i mrvica ljubavi i dobije se velika mrva sriće.