VRIJEDNA DONACIJA

KBC Rijeka dobio 12 novih respiratora: Zbog novog vala epidemije moguće je otvaranje još jednog covid odjela u zgradi riječke ginekologije

Hina

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Ravnatelj je naglasio i da će se zbog povećanja covid odjela djelomično smanjiti broj kirurških zahvata koji nisu hitni. Ujedno je zahvalio djelatnicima KBC-a Rijeka koji su već mjesecima bez korištenja godišnjih odmora na raspolaganju pacijentima.RIJEKA – Kliničkom bolničkom centru Rijeka uručeno je u ponedjeljak 12 novih respiratora nabavljenih u sklopu objedinjene nabave Ministarstva zdravstva uz korištenje novca EU fondova.


Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, zahvaljujući na vrijednoj opremi Ministarstvu zdravstva, Vladi RH i Europskoj komisiji, istaknuo je da će ona znatno poboljšati uvjete rada u riječkoj bolnici, doprinijeti boljem zbrinjavanju pacijenata i unaprijediti kvalitetu liječenja.


Respiratori će se odmah početi koristiti na različitim odjelima KBC-a Rijeka ali im je prvenstvena namjena olakšati rad respiratornog centra s covid bolesnicima, u jedinici intenzivnog liječenja, na neurologiji i u pedijatriji. KBC Rijeka sada raspolaže sa šezdesetak respiratora što je dovoljno za postojeći broj pacijenata.
Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Rijeka Željko Plazonić naglasio je da je riječ o respiratorima koji su osigurani u postupku javne nabave koji je provela Europska komisija. To je dio od 169 uređaja nabavljenih za covid odjele zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj. Cijena pojedinačnog uređaja je 24 tisuće eura, naveo je Plazonić.


Odgovarajući na novinarska pitanja, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić istaknuo je da je zbog novog vala covida-29 povećan stupanj pripravnosti te je KBC, ako bude potrebno, spreman odmah otvoriti novi covid odjel u zgradi ginekologije koji će biti fizički odvojen od Klinike za ginekologiju.


Ravnatelj je naglasio i da će se zbog povećanja covid odjela djelomično smanjiti broj kirurških zahvata koji nisu hitni. Ujedno je zahvalio djelatnicima KBC-a Rijeka koji su već mjesecima bez korištenja godišnjih odmora na raspolaganju pacijentima.


SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER