Tome Strižića 5

Ispod nove bolnice na Sušaku, otvorena i nova ljekarna. Pacijentima je na raspolaganju mnoštvo usluga

NL native

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Vrijedi napomenuti da ljekarna nudi i brojne druge usluge, poput Škole mršavljenja, Nutricionističkog savjetovališta i Osobnog ljekarnika/ceJedna od najljepših vijesti ove godine na riječkom području koju su mnogi dočekali s veseljem i olakšanjem, bila je ona o otvaranju Bolnice za ženu i dijete na Sušaku.


Novi bolnički kompleks u kojem se pružaju bolničke i polikliničke usluge za liječenje žena i djece, sada je obogaćen i novom ljekarnom do koje se može doći i pješke od same bolnice.


Na adresi Tome Strižića 5, niže uz novu bolnicu odnosno preko puta “starog” Hitnog trakta, otvorila se nova Ljekarna Rijeka, a zato što je pacijentima pri ruci pa zbog toga ne trebaju gubiti vrijeme na prijevoz niti traženje parkinga, održala je svoje obećanje da će kao ljekarna biti “prijatelj pacijenata”.
Ljekarna Rijeka prepoznatljiva je u našem gradu, a i šire, kao prva privatna ljekarnička ustanova osnovana na području Primorsko-goranske Županije. Otvorena je još 1998. godine, a sada broji preko 40 zaposlenih u šest podružnica, a podružnica “Albahari” preseljena je na novu lokaciju na Sušaku.


Povodom otvorenja, osigurali su popuste na bezreceptni asortiman te razne pakete s uzorcima.

Zaokružen proces liječenja


I na novoj lokaciji Ljekarna Rijeka će održati visoku razinu kvalitete pružanja usluga što znači da će osigurati stručne savjete svojim pacijentima, posebice jer se radi o pružanju usluga posebno osjetljivim skupinama našeg društva – majkama i djeci.


Potonje je iznimno važno jer u današnje vrijeme vlada preplavljenosti informacijama o lijekovima i medicinskim proizvodima zbog koje vrlo često dolazi do nerazumijevanja stručnog sadržaja i nerijetko njegovim pogrešnim tumačenjem.


Posebna vrijednost ove ljekarne koja se nalazi u sklopu bolnice na Sušaku je ta što pacijenti (ili njihova pratnja), nakon dobivene usluge liječenja, mogu odmah preuzeti lijek ili druge potrepštine i tako na jednom mjestu zaokružiti proces liječenja.  
Moderno uređen laboratorij


Nova poslovnica prostire se na 117 kvadrata modernog i ugodnog prostora po mjeri i djelatnika i kupaca, a na policama je smješten širok asortiman proizvoda koji uključuje receptne i bezreceptne lijekove, vitamine i dodatke prehrani, ortopedska pomagala te anatomsku obuću.


Ljekarna ima i moderno uređen laboratorij koji sadrži komoru s podtlakom za vaganje praškastih supstanci te UV sterilizator zraka za izradu kvalitetnih magistralnih pripravaka.


Vrijedi napomenuti da ljekarna nudi i brojne druge usluge, poput Škole mršavljenja, Nutricionističkog savjetovališta i Osobnog ljekarnika/ce, dostupne na mrežnim stranicama ljekarne.


Ugovori

Treba istaknuti da  ljekarna ima ugovor s HZZO-om te s mnogim privatnim osiguravateljskim kućama (Croatia osiguranje, Triglav osiguranje, Wiener osiguranje i Agram Life osiguranje).

     *Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Ljekarna Rijeka.