Art-kvart »Benčić«

Infobip Connect Meetup prvi put održan u Rijeci. Impuls jačanju lokalnih tehnoloških zajednica

Vladimir Mrvoš

Foto A. KRIŽANEC

Foto A. KRIŽANECRIJEKA – Nakon brojnih održanih Infobip Connect meetupova diljem Europe, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike, održan je Connect meet i u Rijeci u Art-kvartu »Benčić«. Na Meetupu je predstavljen Infobipov Startup Tribe program koji pomaže startupovima u njihovom poslovanju, rastu i razvoju.


Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana, nakon 18 godina postojanja u IT industriji, globalno zapošljava oko 3.500 ljudi te posluje na šest kontinenata putem više od 70 ureda. Infobipova komunikacijska platforma i usluge za poslovne subjekte dopire do 7 milijardi korisnika i u više od 190 zemalja. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operatorima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.


Meetup je započeo kratkim predavanjem o izazovima umjetne inteligencije. Dan Ambrošić, viši softverski inženjer iz Infobipa govorio je o primjenama umjetne inteligencije u unaprjeđenje iskustva korisnika. Connect meet nastavljen je panelom posvećenim izazovima i prilikama lokalnog startup i tech business ekosustava s osvrtom na globalne trendove. Panelisti Duško Radulović, osnivač i direktor startupa Climatig koji prognozira klimatske rizike, Ivan Roje, direktor Aestus Grupe, specijalizirane tvrtke koja se bavi optimizacijom poslovanja, te Ana Marinković, s bogatim iskustvom rada u FinTech industriji, govorili su o svojim poslovnim iskustvima. Panelom je uspješno moderirao Nikola Pavešić, direktor startupa i osoba s developerskim iskustvom u Infobipu, a brojni posjetitelji mogli su saznati o aktualnim trendovima u startup ekosustavu na globalnoj i domaćoj razini, kao i stvoriti nove kontakte te se međusobno povezati na druženju nakon službenog dijela programa uz zakusku.
Organizatori napominju da je cilj ovog prvog takvog meetupa u Rijeci ostvaren, a u fokusu je dati impuls jačanju lokalnih tehnoloških zajednica.