kandidat za riječkoga gradonačelnika

HDZ-ov Josip Ostrogović predstavio program: “Novi autobusni kolodvor bit će gotov u mom prvom mandatu”

Damir Cupać

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Nalazimo se ispred 3. maja jer je aktualna Vlada puno ulagala u naš kraj. U Rijeci nije sve bajno, Rijeka više nije grad koji teče, puno stvari ide uzvodno. O tome najbolje svjedoči gradnja autobusnog kolodvora, rekao je Ostrogović.RIJEKA – Ministar mora, prometa i infrastrukture i predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a Oleg Butković nakon što je obišao gradilište ceste D 403 s aktualnim gradonačelnikom Vojkom Obersnelom spustio se do ulaza u brodogradilište 3. maj kako bi dao podršku kandidaturi HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Josipa Ostrogovića koji je predstavljao program ispred riječkoga škvera.


– Pobijedit ćemo i u Rijeci i u Primorsko-goranskoj županiji. Lokalni izbori će se održati jer je termin za njih zakonom određen, kampanja će biti kratka, ali uvjeren sam da će do promjene vlasti u Rijeci i PGŽ-u doći zato što HDZ ima kandidate koji će dobiti povjerenje birača.


Ispred 3. maja koji je simbol Rijeke i Primorsko-goranske županije podržavam Josipovu kandidaturu za gradonačelnika jer će Josip biti budući gradonačelnik. U zadnje četiri godine u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji događaju se veliki pomaci, Rijeka je bolja zahvaljujući državnim projektima.
I upravo zbog toga Rijeci treba zaokret jer ne može se grad samo razvijati na državnim projektima, već i gradske vlasti moraju imati spremne projekte kako bi Rijeka imala perspektivu. Josipa znam dugo i prepoznao sam u njemu čovjeka koji ima energiju i spreman je preuzeti odgovornost za bolju budućnost Rijeke. Dajem mu punu podršku jer će on ponuditi građanima Rijeke nadu i optimizam, uvjeren je Butković.


Ostrogović je uvjeren u izbornu pobjedu zbog onoga što nudi kroz svoj program, ali i zbog toga što je zadnjih nekoliko mandata aktualna vlast loše odradila posao.


– Nalazimo se ispred 3. maja jer je aktualna Vlada puno ulagala u naš kraj. U Rijeci nije sve bajno, Rijeka više nije grad koji teče, puno stvari ide uzvodno. O tome najbolje svjedoči gradnja autobusnog kolodvora. Prije nekoliko dana morao sam svome djetetu objašnjavati zašto je Žabica tako tužna. U Taj projekt uloženo je oko 50 milijuna kuna, a u 20 godina nije napravljeno ništa.Prošle godine je ministar Butković obećao pomoć države u njegovoj realizaciji, ali nitko iz Grada Rijeke se nije ni javio. Upravo je nedostatak komunikacije jedan od glavnih nedostataka trenutno vlasti koja ne komunicira s riječkim prstenom, ne komunicira sa Županijom, ne komunicira s Vladom. To ću odmah promijeniti što će omogućiti da projekt novog autobusnog kolodvora bude gotov u mom prvom mandatu, poručio je Ostrogović. On se osvrnuo na ključne probleme s kojima se suočava Rijeka.


– Svake godine oko 300 djece ostaje neupisano u vrtiće. Iako postoji mogućnost korištenja europskih sredstava za dvosmjenski rad vrtića, to se nije napravilo. To je drugo što ću promijeniti i već u rujnu ove godine riječka djeca neće ostajati neupisana u vrtiće.


Budući da je depopulacija jedan od većih problema grada, povećat ćemo naknade za novorođenu djecu. Izmijenit ćemo i vizuru riječke rive jer ćemo izmjestiti parking. Mladim ljudima ćemo omogućiti da dođu do prve nekretnine. Pomagat ćemo i poduzetnicima kako bi se otvarala nova radna mjesta što je sada nemoguće budući da se za poduzetništvo iz sadašnjega proračuna izdvaja oko dva posto.


Kada je riječ o našim starijim sugrađanima, uvest ćemo besplatan javni prijevoz za sve, a prema zagrebačkom modelu ćemo pomagati onima s najmanjim mirovinama. Za one s primanjima do 2.500 kuna osigurat ćemo božićnice od 400 kuna.


Neophodno je što prije realizirati izgradnju doma za starije osobe s dnevnim boravkom. Uvest ćemo riječku karticu koja će korisnicima omogućiti jeftinije karte za kulturna događanja, jeftinije korištenje sportskih objekata i ostale usluge. Sve ću to napraviti da moja i ostala riječka djeca ostanu živjeti u Rijeci koja će postati hrvatska prijestolnica sretnih ljudi, zaključio je Ostrogović.